Facebook Twitter

Zorgappartementen Crispijn van Outgaerden beschikbaar

In het nieuw te bouwen complex Crispijn van Outgaerden komen koop- en huurwoningen voor Trivire. De verkoop van deze woningen is inmiddels begonnen, er zijn nog woningen te koop. In het complex komen ook zorgappartementen voor de Gemiva-SVG Groep, bestemd voor mensen met een beperking. Regiodirecteur Cora Hensems - van Druenen van de Gemiva-SVG Groep is ingenomen met de start van de bouw: "Er komen andere tijden voor de zorgsector. We zijn heel blij dat deze nieuwe woonlocatie nu nog gerealiseerd kan worden."

Halverwege 2015 wil de Gemiva-SVG Groep de woonlocatie in gebruik nemen. "In het complex komen twintig appartementen voor mensen met een beperking. Voor hen is 24-uurszorg beschikbaar is. Het gaat voornamelijk om mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Zij beschikken met elkaar over twee verdiepingen van het complex. Per verdieping komen tien appartementen en een algemene ontmoetingsruimte. De appartementen zelf hebben een eigen zitkamer, een slaapkamer en douche met toilet."

Bijzondere spelregels
De Gemiva-SVG Groep heeft met het Zorgkantoor afspraken kunnen maken voor het realiseren van de appartementen. Door de stelselwijziging in de zorg blijven mensen in de toekomst langer thuis wonen en maken zij langer gebruik van de ondersteuning van familie en andere mensen uit hun omgeving. "Het ziet er naar uit dat dit voorlopig de laatste mogelijkheid is om nieuwe zorgwoningen te bouwen. Om in deze nieuwe woonlocatie te kunnen wonen hanteren we enkele bijzondere spelregels. Onze afdeling Zorgbemiddeling is inmiddels begonnen met het selecteren van bewoners en kan hierover meer vertellen. Er zijn nog enkele plaatsen over. Belangstellenden kunnen zich melden bij de zorgbemiddelaars (078) 621 93 45".