Facebook Twitter

Nieuws

Repair Café Dordrecht is geopend!

Onder veel belangstelling is op zaterdag, 20 september, Repair Café Dordrecht geopend door de Dordtse wethouder Duurzaamheid, Rik van der Linden. Naast een mooie en motiverende openingstoespraak had hij, als één van de eerste bezoekers, een kapot colbertje meegenomen voor reparatie. Hij werd geholpen door één van de vele aanwezige reparateurs en keek hij toe hoe hij dit in het vervolg zelf zou kunnen repareren.  De reparatie lukte naar zijn volle tevredenheid.

Dit voorbeeld van wethouder Rik van der Linden werd, op deze openingsdag, gevolgd door ruim 100 bezoekers waarvan zo'n 45 mensen die met uiteenlopende spullen kwamen om deze (samen) met de vrijwilligers te repareren. Veel mensen kwamen voor reparatie van elektrische apparaten, fietsen en kleding. Maar ook computers, poppen, boeken en andere spullen. Leo Jabaaij: 'De meeste spullen konden met succes worden gerepareerd en zo niet dan kreeg men in ieder geval wel een deskundig advies mee'. Daarnaast was er ook veel belangstelling van buurtbewoners en bezoekers die een kijkje kwamen nemen naar wat er zo al gerepareerd kon worden in het Repair Café of die gewoon langs kwamen voor een gezellig praatje of een kopje koffie.


Leo Jabaaij: 'Het Repair Café toont hiermee aan dat er, ook in Dordrecht, behoefte is aan dit soort duurzame initiatieven, waarbij (milieu)bewustwordig, het overdragen van reparatiekennis en sociale contacten een belangrijke rol spelen.


Repair Café Dordrecht wordt elke 3e zaterdag van de maand, van 11.00 tot 15.00 uur georganiseerd in wijkcentrum Sta-Pal (tegenover Veer-Merwekade) in het centrum van Dordrecht.