Facebook Twitter

Nieuws

Maatschappelijk stages in Zwijndrecht groot succes

Op 27 oktober jl. startte in het Walburgcollege (locatie Norderstedt Zwijndrecht) een uniek stageproject. Een dertigtal leerlingen gebruiken hun maatschappelijke stage-uren om senioren gratis computerlessen te kunnen geven. De leerlingen gaan één op één stapsgewijs de senioren wegwijs maken in de wereld van het internet.

De cursus duurt 10 weken lang en zal plaatsvinden in het open leercentrum van de school, er startten 27 oktober 15 senioren met hun persoonlijke coaches. Senioren leren er surfen op internet, e-mailen, msn en alles wat ze van deze moderne techniek willen weten. De uitdaging voor de leerlingen is om deze senioren stap voor stap de techniek eigen te maken, maatschappelijk en sociaal gezien is dit juist voor senioren een mooi initiatief.  

Juist het één op één begeleiden van de senioren is een groot pluspunt, de leerlingen en de senioren zullen 10 weken lang gekoppeld blijven zodat de leerling de ontwikkeling goed kan volgen.
 
Als dit een succes wordt zullen ook andere scholen in Zwijndrecht gaan volgen en zal het een doorlopend project gaan worden.
 
Dit initiatief is tot stand gekomen door Het Walburgcollege, Woningcorporatie Trivire en Diensten Wonen met Zorg (subsidieproject gemeente Zwijndrecht).

Zie krantenartikel hieronder.
Documenten: