Facebook Twitter

Nieuws

Regenballet met parasols op la Place d’Ary

Het wil nog steeds niet echt vlotten met de zomer. Wisselvallig weer is eigenlijk nog de beste omschrijving, en dan niet alleen binnen een weekend maar zelfs op één middag of avond. De voorlaatste editie van Place d’Ary begon op vrijdagavond met volle bioscoopbezoekers op de terrassen voor de film “the Big Lebowski”. Nog geen zomerse temperaturen maar met een jack of trui aan heel aangenaam toeven. En natuurlijk de bijbehorende Russische cocktail binnen handbereik.

Zaterdagmiddag was weer helemaal goed met lekker weer, een beetje wind en heel veel bezoekers. Mooie muziek van Dordtse singersongwriter Sanne Monster met haar band en veel interesse voor de kunst. De workshop voor kinderen liep storm, kortom helemaal goed. Helaas te vroeg te rijk gerekend want rond zessen sloeg het weer om, begon het te gieten en rende iedereen de terrassen af. Het werd een regenballet met vallende parasols en zwevende schilderijen.
 
Herman Koekkoek, voorzitter van het “Kunstrondje Dordt” en organisator van het hele festijn, kijkt vanaf kantoortafel 1 van MIRÓ met wat gemengde gevoelens terug op de voorbije weken: “Iedereen die je spreekt vindt het een mooie manifestatie, helemaal passend op dit unieke Scheffersplein. De beeldend kunstenaars zijn enthousiast en komen volgend jaar zeker terug, de opzet met alle dagen een workshop voor kinderen is heel goed aangeslagen en de muziek was weer heel mooi geprogrammeerd door Ton van der Kolk.” Dit gezegd hebbend kijkt hij wat somber naar het mooie glas Leffe Dubbel voor hem op tafel: “Ik baal wel van het weer want een echt zomerfestijn is het maar op een beperkt aantal dagen geworden en de avonden zijn zelden echt lekker warm geweest. De gastvrijheid van de horeca was royaal maar het heeft hier en daar best veel moeite gekost om de benodigde leefruimte voor muziek en kunstenaars tussen de terrassen te veroveren. En soms bleek het gewoon niet mogelijk om drie tafeltjes met stoelen te verplaatsen! Ook moeten we blijven werken om het aanbod aan verschillende kunstdisciplines te verbreden en de kwaliteit te versterken.”

Laatste kans!
Komend weekend is het al weer de zesde en laatste editie van Place d’Ary. Het plein zal volstromen met beeldend kunstenaars want dat laatste weekend willen ze natuurlijk geen van allen missen. Voor de bezoeker is het de laatste kans om voor een heel schappelijk bedrag dat unieke kunstwerk te kopen. Zaterdagavond is er een extra editie van Community-art onder leiding van Annenies Keur: “we gaan weer samen met grotere kinderen en volwassenen een heel groot schilderij maken van twee bij vier meter. Het onderwerp zal zijn “wonen” en het schilderij is bestemd voor Trivire. Vanaf zes uur gaan de verfpotten weer open en worden de kwasten gespoeld.”