Facebook Twitter

Nieuws

Start bouw eengezinswoningen Vorrinklaan

Op woensdag 7 maart vond de officiële starthandeling van het project Vorrinklaan in Dordrecht plaats. Dudok Projectontwikkeling heeft BAM Woningbouw Rotterdam opdracht gegeven voor de bouw van de 29 eengezinswoningen in de wijk Crabbehof. De officiële handeling is verricht door de heer P. Sleeking (wethouder gemeente Dordrecht), de heer W. van der Linden (directeur-bestuurder Trivire), de heer M. Schippers (directeur Projectontwikkeling Dudok Projectontwikkeling) en de heer C. Vermeulen (adjunct-directeur BAM Woningbouw Rotterdam).

Het project bestaat uit 29 nieuwbouw huurwoningen op de locatie van het voormalige schippersinternaat aan de Vorrinklaan. De woningen zijn ontworpen door Pim van der Ven van Juli Architecten en kenmerken zich door de tuindorp uitstraling. De woningen zijn verdeeld over 4 woonblokken, hebben 3 slaapkamers en een tuin, kennen een warme gevelsteen, een dakoverstek van een 1/2 meter en voor de kleuren wordt gebruik gemaakt van de Dordtse kleurenwaaier. De woningen worden afgenomen door de plaatselijke woningcorporatie Trivire en zijn inmiddels te huur aangeboden via Woonkeus.

De wijk Crabbehof is volop in beweging. In de wijk is veel hoogbouw en deze eengezinswoningen zijn een mooie toevoeging aan de huidige woningvoorraad in Crabbehof. Deze nieuwbouwontwikkeling is een belangrijke impuls voor de gehele wijkaanpak. De verwachte oplevering is eind derde kwartaal van 2012.