fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/Lente-verkleind.jpg

Als u gaat verhuizen, moet u minimaal 1 maand van te voren schriftelijk de huur opzeggen. Dat kan met een brief of u gebruikt hiervoor het online huuropzeggingsformulier. Gebruikt u liever een papier versie? Download dan het huuropzeggingsformulier en print deze zelf uit. Als u de woning deelt met meer huurders of medehuurders, dan moeten zij de schriftelijke opzegging allemaal ondertekenen.

Vermeld in uw opzegging uw naam, uw nieuwe adres en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent. Let op! Uw huuropzegging moet ondertekend zijn. Als u uw huuropzegging per e-mail verstuurt, is de opzegging niet rechtsgeldig.

Uw opzegging kunt u versturen naar: Trivire, Postbus 8008, 3301 CA Dordrecht. U kunt uw opzegging ook persoonlijk afgeven bij ons kantoor aan de Callistolaan 2 in Dordrecht.

Een maand opzegtermijn

De opzegtermijn is minimaal 1 maand. Die maand gaat in op de datum waarop wij de opzegging ontvangen. Is dat in een weekend of feestdag, dan gaan we uit van de eerstvolgende werkdag.
U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging van uw huuropzegging. Daarin staat de einddatum van uw huurovereenkomst. Dit is ook de laatste dag waarvoor u huur betaalt. Heeft u ons een machtiging gegeven voor automatische incasso, dan zetten wij die stop. Daar hoeft u niets voor te doen.

Als u de huur eerder dan 1 maand van te voren op wil zeggen, kan dat natuurlijk ook. Trivire heeft dan ook meer tijd om een nieuwe huurder voor uw woning te vinden en dit is gunstig als u bijvoorbeeld laminaat of meubels ter overname aan wil bieden aan de nieuwe huurder.

Woning heel, schoon en leeg opleveren

Als u de woning heeft opgezegd, maken wij een afspraak met u voor een eerste opname van de woning. U hoort dan wat u nog moet doen voordat het huurcontract afloopt. Hier wordt een rapport van gemaakt.  Trivire kan die werkzaamheden voor u uitvoeren.  In het rapport staat hoeveel dat kost. Onze opzichter maakt ook een afspraak met u  voor de oplevering en de eindopname van de woning.

Eindafrekening

U betaalt huur tot de einddatum van de huurovereenkomst. Binnen 1 maand na deze einddatum ontvangt u van ons een eindafrekening. Heeft Trivire op uw kosten werkzaamheden uitgevoerd, dan staan die kosten op de eindafrekening. Ook eventuele andere zaken die u nog moet betalen, staan hierop. De eindafrekening voor stook- en servicekosten ontvangt u later, in de periode van het jaar waarin u die altijd van ons krijgt.

Nieuwe huurder

Trivire geeft - met uw toestemming - uw telefoonnummer aan kandidaat-huurders zodat zij de woning kunnen bekijken. Maak bij zo'n eerste bezoek nog geen afspraak over eventuele overname. Het is op dat moment nog niet zeker of de kijker de woning echt gaat huren. Wilt u weten of de nieuwe huurder al bekend is? Neem dan contact op met de woonconsulent.

Overname door nieuwe huurder

Als bekend is wie de nieuwe huurder wordt, dan kunt u vragen of hij dingen van u wil overnemen. De nieuwe huurder beslist of hij dit wil. De afspraken hierover zijn een zaak tussen u en de nieuwe huurder. Wel hebben wij een overnameovereenkomst voor u, waarop u de gemaakte afspraken kunt vastleggen. Wilt u drie exemplaren tekenen? Een voor uzelf, een voor de nieuwe huurder en een voor Trivire. U kunt het bij de eindopname aan de mutatieopzichter geven.

U kunt al deze regels en tips nalezen in het formulier 'De huur opzeggen: hoe werkt het?'