fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/Lente-verkleind.jpg

Misschien heeft u recht op huurtoeslag. Dat kunt u berekenen via de website van de Belastingdienst. Daar kunt u ook het aanvraagformulier opvragen.

Kijk op: www.belastingdienst.nl/toeslagen. Of bel met de Belasting Telefoon via telefoonnummer 0800 0543.

Tips

  • Als u verhuist, vergeet dan niet om u bij de gemeente in te schrijven op uw nieuwe adres. De Belastingdienst controleert dat namelijk en betaalt geen huurtoeslag als u niet op het nieuwe adres ingeschreven staat.
  • Als u gaat verhuizen, heeft u tijdelijk twee woningen. U krijgt maar voor één woning huurtoeslag.
  • Huurtoeslag vraagt u vooraf aan, voor een periode van een jaar. De Belastingdienst rekent de hoogte van het bedrag uit met de gegevens die u aanlevert. Als achteraf blijkt dat de gegevens niet juist zijn, bestaat de kans dat u geld aan de Belastingdienst moet terugbetalen. Voorkom problemen en geef veranderingen in uw persoonlijke situatie direct aan de Belastingdienst door.

Heeft u recht op andere toeslagen of subsidies?

Wilt u weten of u naast huurtoeslag nog recht heeft op andere toeslagen of subsidies? En hoeveel deze regelingen u opleveren? Gebruik dan Bereken uw recht  (ontwikkeld door het Nibud en Stimulansz). U kunt ook een afspraak maken met de Sociale Dienst Drechtsteden via telefoonnummer 078 770 89 10.