fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/HR20170920_Safari_Dordrecht_VM_5108WEB.jpg

Elk jaar passen wij op 1 juli de huren aan. De regering besluit hoeveel de maximale huurverhoging voor zelfstandige woningen mag zijn. Ook dit jaar heeft de regering deze percentages weer gebaseerd op de inflatie plus een extra inkomensafhankelijke huurverhoging.  Dit zou betekenen dat huishoudens met een inkomen tot €40.349 een maximale huurverhoging van 2,8% kunnen krijgen. En huishoudens met een inkomen boven de €40.349 een maximale verhoging van 4,3%.

Bij Trivire vinden we het belangrijk dat onze woningen betaalbaar en bereikbaar blijven voor al onze klanten. Daarom hebben wij, in goed overleg met de Huurders Participatieraad Trivire, besloten om af te wijken van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Voor al onze sociale huurwoningen geldt dit jaar een huurverhoging van 0,3% per 1 juli 2017. Voor de vrije sector woningen geldt dit jaar een verhoging van 1%.

Voorstel huurverhoging

De maximale huurprijs die Trivire u mag vragen, is gebaseerd op een puntensysteem dat ook wel woningwaardering wordt genoemd. Wilt u de woningwaardering van uw huurwoning weten? Dan kunt u deze opvragen via woningwaarderingtrivirenl.

Alle huurders van Trivire ontvangen uiterlijk 1 mei 2017 een voorstel tot huurverhoging. Bent u het niet eens met het voorstel? Bekijk dan bij bezwaar huurverhoging 2017 wat u moet doen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de huurverhoging, lees dan de toelichting die u op deze pagina kunt downloaden. Of neemt u contact op met onze afdeling Huurservice. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 078 633 16 34 en via Huurservicetrivirenl.