Woningruil

U kunt in de Drechtsteden van woning ruilen met een andere huurder. Dat kan alleen als u ingeschreven staat bij Woonkeus. Bij woningruil gelden er wel voorwaarden, bijvoorbeeld voor inkomen en gezinsgrootte. Ook zoekt u zelf iemand met wie u van woning wilt ruilen.

Veel gevraagd over Woningruil

Wat zijn de voorwaarden voor woningruil?

Na het vinden van een geschikte ruilpartner, moet u toestemming aan ons vragen. Daarvoor moet u ingeschreven staan bij Woonkeus. Het inkomen en de gezinsgrootte zijn belangrijke voorwaarden bij woningruil.

Ruilen is ook mogelijk als de huurder met wie u van woning wilt ruilen in een woning woont van een andere woningcorporatie. De andere woningcorporatie moet daarvoor natuurlijk ook toestemming geven. U kunt het formulier downloaden of telefonisch aanvragen via 078 633 16 00.

Uw aanvraag wordt pas in behandeling genomen als het formulier ook door degene waarmee u wilt ruilen ondertekend is. Trivire beoordeelt dan of u aan de voorwaarden voldoet om van woning te kunnen ruilen.

Ik wil met iemand ruilen van woning. Hoe regel ik dat?

U kunt van woning ruilen met een andere huurder. Dat kan alleen als u ingeschreven staat bij Woonkeus. Bij woningruil gelden er wel voorwaarden, bijvoorbeeld voor inkomen en gezinsgrootte. Ook zoekt u zelf iemand met wie u van woning wilt ruilen.

Ruilen is ook mogelijk als de huurder met wie u van woning wilt ruilen in een woning woont van een andere woningcorporatie. De andere woningcorporatie moet daarvoor natuurlijk ook toestemming geven. U kunt het formulier woningruil downloaden of telefonisch aanvragen via 078 633 16 00. Uw aanvraag wordt pas in behandeling genomen als het formulier ook door degene waarmee u wilt ruilen ondertekend is. Trivire beoordeelt dan of u aan de voorwaarden voldoet om van woning te kunnen ruilen.

Zoeken via (landelijke) websites

Op de website www.woningruil.nl kunt u zelf een advertentie plaatsen om bekend te maken dat u uw woning wilt ruilen. U kunt op die website ook zien welke andere huurders van woning willen ruilen.

Wat gebeurt er met de huurprijs bij woningruil?

Bij woningruil passen wij de huur van de woning aan. De huurprijs voor de nieuwe huurder kan dus anders zijn dan de huur die u betaalt.

Ik heb met iemand van woning geruild. Hoe lang moet ik mijn geruilde woning huren?

U heeft een huurovereenkomst voor minimaal 1 jaar. Na 1 jaar kunt u de huur opzeggen.

Doet Trivire aan driehoekswoningruil?

Driehoekswoningruil werkt hetzelfde als een gewone woningruil.