fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/Lente-verkleind.jpg

Dordrecht heeft een mooie, historische binnenstad met monumentale gebouwen als de Grote Kerk, het Hof, de Munt, het Dordrechts Museum en de Groothoofdspoort. Wonen in de binnenstad is wonen in een decor: karakteristieke, hoge panden met oorspronkelijke elementen en geschilderd in de Dordtse kleuren sieren het straatbeeld. De laatste jaren is er veel vernieuwd in de binnenstad, zoals het Achterom en het Drievriendenhof, met nieuwe winkelpanden. De combinatie van historische en nieuwe winkelstraten maakt Dordrecht tot een gezellige winkelstad. De gemeente Dordrecht heeft een wijkwebsite over de Binnenstad.

Hoe komt u in de binnenstad?

De binnenstad is gemakkelijk te bereiken met auto en openbaar vervoer. Als u vanaf de A16 de afslag Centrum neemt, rijdt u binnen een paar minuten de binnenstad in. NS station Dordrecht Centraal ligt aan de rand van de binnenstad. U loopt vanaf het station direct de winkelstraten in.

Voorzieningen

De bekendste winkelstraat in de binnenstad is de Voorstraat. Maar ook de Vleeshouwerstraat, Bagijnhof, Sarisgang, Achterom en Drievriendenhof zijn aantrekkelijk. Met de vele winkels, terrassen, restaurants en evenementen is de binnenstad een levendige plek om te wonen, werken en recreëren. Ook voorzieningen als apotheken, huisartsen, fysiotherapeuten, sportscholen, kinderopvang en basisscholen zijn er volop.

Woningen van Trivire in de Binnenstad

In de Binnenstad verhuurt Trivire 590 flatwoningen, 84 eengezinswoningen, 41 maisonnettes, 25 bovenwoningen, 26 benedenwoningen en 17 kamers. De gemiddelde nettohuur (dat is de kale huur) van de Trivirewoningen in de Binnenstad is € 463,77. Deze gegevens zijn van september 2014.

Uw aanspreekpunt in de wijk

dinsdag 18 juli 2017

Sinds december 2016 heeft Trivire nieuwe aanspreekpunten met andere werkzaamheden in de wijk: de wijkregisseur. Trivire heeft huurders zelf de keuze...

Wijkbeheer Trivire krijgt een nieuw gezicht

donderdag 8 december 2016

Per 1 december 2016 verandert de dienstverlening van Trivire in haar wijken. Dit betekent dat er nieuwe aanspreekpunten zijn met andere werkzaamheden....

Nicolaasstraat is klaar voor nieuwbouw

donderdag 22 oktober 2015

Binnenkort start de bouw van zeven eengezinswoningen aan de Nicolaasstraat in Dordrecht. Afgelopen tijd ontwierpen de kopers hun eigen huis volgens...

Vlaggetjesdag Vleeshouwersstraat

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Zaterdag 2 mei 2015* vindt van 12.00 tot 17.00 uur in de Vleeshouwersstraat in Dordrecht Vlaggetjesdag plaats. Maak samen met de tekenaars en de muzikant van Het Kleurfeest een REUZENVLAG! Voor kinderen van 5 tot 15 jaar.

Samen lekker tekenen en kleuren. Daarna zie je jouw vlag wapperen in de Vleeshouwersstraat! De Vleeshouwersstraat is een historisch straatje in de Dordtse binnenstad, met een keur aan speciaalzaken.
Met deze vlaggen wordt de straat extra in het zonnetje gezet. Het Kleurfeest is een samenwerking
van Gerard de Bruyne, José Vingeling en Maarten Teekens. Gerard en José werken al heel lang samen als
tekenaars voor kinderen in ziekenhuizen en in theater (vaste tekenaars naast Frank Groothof). Maarten is met zijn mooie stem en goed gevoel voor de juiste liedjes ook geen onbekende in Dordrecht.

Het Kleurfeest is inmiddels aan zijn landelijke opmars begonnen, maar zal het mooie Dordrecht, waar alles begonnen is, blijven verrijken met kleur en muziek. Op zondag 3 mei 2015 zijn de vlaggen ook nog te bewonderen tijdens het Kunstrondje Dordt. Kijk op www.facebook.nl/hetkleurfeest

*Bij slecht weer zoeken we een andere datum. Wilt u zeker weten of het doorgaat? Bel Henry 06 11 51 66 62.

Fleurige Binnen Walevest

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Een betrokken bewoonster van de Binnen Walevest fleurt ieder jaar de ingang van het woongebouw op door mooie bloemen en planten te plaatsen en te verzorgen. Dit jaar vroeg zij hiervoor samen met medebewoners het Trivire Tientje aan met een prachtig resultaat!

Als huurder van Trivire kunt u een beroep doen op de wijkregisseur in uw wijk. Hieronder leest u wie uw wijkregisseur is. U kunt terecht bij uw wijkregisseur:

  • voor het melden van onveilige situaties
  • met vragen over uw directe woonomgeving
  • als u problemen heeft in uw woonsituatie
  • als u overlast ervaart in uw buurt of met uw buren
  • voor het melden dat er rommel in of om uw woongebouw is dat er niet hoort
  • met ideeën over verbetering van uw buurt of woongebouw

Bereikbaarheid

Heeft u een vraag aan uw wijkregisseur? Neem dan contact op via 078 633 16 00.

Bleijenhoek – Boogjesgebied – Geldelozepad e.o.
Wijkregisseur:  Carl Weynschenk
Wijksteunpunt:  Noordendijk 89-02

Historische Binnenstad
Wijkregisseur:  Peter van den Berg en Carl Weynschenk
Wijksteunpunt:  Noordendijk 89-02

Huismeester Stadswiel
Huismeester:   Mohamed el Annouri
Beverwijckstraat 49
Telefoonnummer 078 613 04 09
Spreekuur:   maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 10.30 uur

Wijkvisie Binnenstad

Trivire werkt voortdurend aan verbetering van wijken. In wijkvisies leggen wij vast wat nodig is op het gebied van bijvoorbeeld beheer, onderhoud en woonomgeving en welke investeringen daarbij horen. In 2014 hebben we met inbreng van bewoners en wijkpartners een wijkvisie opgesteld voor de Binnenstad. In de wijkvisie staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bij de wijkvisie hoort een jaarlijks activiteitenplan met de concrete activiteiten die Trivire voor dat jaar gepland heeft. Elk jaar evalueren we het activiteitenplan. U kunt de wijkvisie en het activiteitenplan op deze pagina downloaden.

Meepraten over uw wijk?

Bent u geïnteresseerd in de voortgang van het activiteitenplan? Heeft u ideeën of vragen? Wij gaan graag met u in gesprek. U kunt contact opnemen met de afdeling Strategie & Innovatie via telefoonnummer 078 633 16 00 of via een e-mail naar wonentrivirenl.

Wijkvisie Binnenstad

Activiteitenplan 2015 Binnenstad pdf244.98 KB

Download

Activiteitenplan 2016 Binnenstad pdf270.39 KB

Download

Eindevaluatie 2015 Binnenstad pdf271.31 KB

Download