Huurprijsaanpassing 2020

Deze week valt bij u de brief rondom de jaarlijkse huuraanpassing weer op de mat. Normaal gesproken gebeurt dit altijd voor 1 mei, maar vanwege de coronacrisis hebben we besloten om de huurprijsaanpassing dit jaar met een maand uit te stellen. Graag vertellen wij u wat dit jaar onze overwegingen zijn geweest rondom de huurprijsaanpassing en vindt u op onze website de nodige aanvullende informatie.

Wij zijn er voor u!

Op het moment dat u de brief van de huurprijsaanpassing ontvangt, bevinden we ons midden in de coronacrisis. Een moeilijke tijd waarin u wellicht zorgen heeft over uw gezond­heid of die van uw dierbaren. Ook kan de coronacrisis tot gevolg hebben dat u even niet meer weet hoe u de rekeningen moet betalen. Dat geldt misschien ook wel voor het betalen van de huur aan ons. En dat kan veel onrust geven. Om u tegemoet te komen heeft Trivire daarom al eerder besloten de huurprijsaanpassing met een maand uit te stellen. Dat betekent dat uw nieuwe huurprijs in gaat op 1 augustus 2020 in plaats van 1 juli 2020. Maar wij beseffen ons ook dat dit wellicht niet voldoende is. Daarom zijn wij er juist nu voor u!

Maakt u zich vanwege corona zorgen over de huurbetaling? Schroom dan niet en neemt u vandaag nog contact met ons op. Onze medewerkers kijken graag samen met u hoe wij u kunnen helpen. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Onze medewerkers zitten op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur voor u klaar achter de telefoon. Zij zijn te bereiken via telefoon nummer 078 633 16 00. Ook kunt u een contactformulier invullen op onze website of mailen naar wonen@trivire.nl. Met elkaar komen we er vast en zeker uit!

Betaalbare en rechtvaardige huren

Betaalbaar wonen en een huurprijs die past bij de portemonnee van u als bewoner: dat vinden we bij Trivire belangrijk. En dan niet alleen op het moment dat u bij ons een woning gaat huren, maar juist ook gedurende de gehele periode dat u van ons huurt. Daarom heeft Trivire net als vorig jaar, in goed overleg met de Huurders Participatieraad Trivire, gekozen voor een beperkte aanpassing van de huurprijzen.

De meeste huurprijzen stijgen minder dan de inflatie van 2,6%. Daarnaast worden de huurprijzen van een groep woningen bevroren. En bij een kleine groep huurders met een hoog inkomen, wordt de huurprijs juist meer verhoogd. We vinden het bij Trivire namelijk rechtvaardig dat mensen die financieel wat sterkere schouders hebben ook wat meer betalen. Zo kunnen de huren voor huurders met een laag inkomen betaalbaarder blijven.

Extra maatregelen

Soms past de huurprijs (tijdelijk) niet goed bij uw inkomen. Om ervoor te zorgen dat uw woning toch betaalbaar voor u blijft, biedt Trivire een maatwerkregeling aan. Dit houdt in dat Trivire de netto huur voor één jaar kan bevriezen.

Wilt u gebruik maken van deze regeling? Dan is het goed om te weten dat u moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw inkomen is lager dan € 23.225 (bij 1 persoon) of lager dan € 31.550 (bij 2 of meer personen);
  • U betaalt een netto huurprijs boven € 619 (huishouden van 1 of 2 personen) of € 663 (huishouden van 3 of meer personen).

Wilt u meer weten over de huurverhoging 2020? Kijkt u dan op onze webpagina Huuraanpassing 2020! Ook hebben we een interactieve video gemaakt over de huurprijsaanpassing 2020.