Huurprijsaanpassing 2023

Op 1 juli 2023 worden de huurprijzen voor onze woningen weer aangepast. Dit jaar gaat dat anders dan anders: sommige huurprijzen stijgen, andere blijven gelijk of dalen. Graag vertellen wij u wat dit jaar onze overwegingen zijn geweest rondom de huurprijsaanpassing. En u vindt op onze website de nodige aanvullende informatie.

Waarom een jaarlijkse huurprijsaanpassing?

Net als andere woningcorporaties past Trivire elk jaar op 1 juli de huurprijs van alle woningen aan. Met de huur die u betaalt, kunnen wij namelijk de opgaven waar we als woningcorporatie voor staan betalen. Denk hierbij aan het verduurzamen en onderhouden van onze woningen en aan het bouwen van nieuwe woningen.

Betaalbare en rechtvaardige huren

Betaalbaar wonen en een huurprijs die past bij de portemonnee van u als bewoner: dat vinden we bij Trivire belangrijk. En dan niet alleen op het moment dat u bij ons een woning gaat huren, maar juist ook gedurende de gehele periode dat u van ons huurt. Daarom heeft Trivire, in goed overleg met de Huurders Participatieraad Trivire, gekozen voor een beperkte aanpassing van de huurprijzen. Dit betekent dat wij voor een deel van onze woningen een lager percentage berekenen dan de wet toestaat. En bij een kleine groep huurders met een hoog inkomen, wordt de huurprijs juist meer verhoogd. We vinden het bij Trivire namelijk rechtvaardig dat mensen die financieel wat sterkere schouders hebben ook wat meer betalen. Ook krijgt een deel van onze huurders dit jaar een huurverlaging. Dit is geregeld in de ‘Wet Huurverlaging 2023’ die op 1 maart 2023 van kracht is geworden. Trivire vindt deze wet mooi aansluiten bij haar eigen Koers. Want wij vinden dat wonen voor iedereen betaalbaar moet zijn en blijven!

Wij zijn er voor u!

Maakt u zich zorgen over uw huurbetaling? Schroom dan niet en neemt u vandaag nog contact met ons op. Onze medewerkers kijken graag samen met u naar een passende oplossing. U kunt hen bereiken op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur via telefoonnummer 078 633 16 00. Ook kunt u hier op onze website een contactformulier invullen. Met elkaar komen we er vast en zeker uit!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de huurprijsaanpassing 2023? Kijkt u dan op onze webpagina Huurprijsaanpassing 2023.