Jaarlijkse huurprijsaanpassing 2024

Op 1 juli 2024 worden de huurprijzen voor onze woningen weer aangepast. Graag vertellen wij u wat dit jaar onze overwegingen zijn geweest rondom de huurprijsaanpassing. En u vindt op onze website de nodige aanvullende informatie.

Waarom een jaarlijkse huurprijsaanpassing?

Net als andere woningcorporaties past Trivire elk jaar op 1 juli de huurprijs van haar woningen aan. Met de huur die u betaalt, kunnen wij de opgaven waar we als woningcorporatie voor staan betalen. En die opgaven zijn groot. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen en gasloos maken van onze woningen om zo onze bijdrage te leveren aan de energietransitie. Aan het bouwen van nieuwe woningen, zodat er meer betaalbare woningen komen en we de wooncrisis tegengaan. Aan het op peil brengen en houden van de leefbaarheid in de wijken en buurten waar onze woningen staan. En aan het onderhouden van onze woningen, zodat de kwaliteit van de woningen en uw woongenot goed blijft. Daar is veel geld voor nodig, maar tegelijkertijd vinden wij het ook belangrijk dat wonen betaalbaar blijft voor iedereen. Daarom beperken wij de gemiddelde huurprijsaanpassing en vragen wij voor een groot deel van onze woningen een lager percentage dan de wet toestaat. Ook stijgt de huurprijs voor huurders met een lager inkomen minder dan voor huurders met een hoger inkomen. Dit noemen we een inkomensafhankelijke huurprijsaanpassing. Het huishoudinkomen van 2022 is hierbij bepalend.

Wij zijn er voor u!

Maakt u zich zorgen over het betalen van uw huur? Aarzelt u dan niet en neemt u vandaag nog contact met ons op. Er staat een speciaal belteam voor u klaar om u te woord te staan. Onze collega’s van het belteam zijn op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 078 633 17 28.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de huurprijsaanpassing 2024? Kijkt u dan op onze webpagina Huurprijsaanpassing 2024.