fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/HR20170920_Safari_Dordrecht_VM_5108WEB.jpg

Problemen met de huur betalen

Kunt u de huur niet betalen? Aarzel dan niet en maak direct een afspraak met uw financieel consulent. Onze medewerkers weten dat financiële problemen moeilijk zijn en zullen ze dan ook nooit naar buiten brengen. Wat onze medewerkers voor u kunnen doen, is een betalingsregeling met u afspreken of u doorverwijzen naar deskundige (schuld)hulpverlening.

Bijvoorbeeld naar een sociaal wijkteam in uw gemeente. Daar kunt u terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Over uw gezin, relatie of kinderen, over opvoeden en opgroeien, wonen, werk en inkomen, zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding. Of over financiële problemen. In een Sociaal Team werken mensen van verschillende organisaties samen. Zij vormen voor u dé voordeur voor informatie, advies en ondersteuning. De gemeentes Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht hebben een website waar informatie te vinden is over het sociaal wijkteam. Klik op uw gemeente om die website te bekijken.

Een afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met een financieel consulent van Trivire? Hieronder ziet u wie er voor u klaarstaat:

Zwijndrecht en H.I.AmbachtEsther Geschiere
Dordt West, Centrum en LijnbaangebiedJessy Ton
Historische Binnenstad en CrabbehofEdwin van Wijnen
KrispijnEric Koolstra
Dordt Oost, Sterrenburg en StaartZairaeh Tempelaars
Stadspolders en DubbeldamEsmeralda Bruin

 

 

 

Wat gebeurt er als u de huur niet betaalt?

Hoewel we graag met u meedenken, blijft het betalen van de huur uw verantwoordelijkheid. Als huurders niet betalen, sturen we eerst aanmaningen. Helpt dat niet, dan schakelen we een deurwaarder in. Dat is voor ons en voor de huurders een vervelende stap, die we liever voorkomen. Een deurwaarder kost de huurder ook extra geld. Als huurders ook op last van de deurwaarder niet betalen, kan hun woning ontruimd worden. Zet dus alstublieft uw huis niet op het spel en betaal op tijd!

Hulp van de gemeente Dordrecht

De Sociale Dienst van de gemeente helpt mensen met financiële problemen. Daarnaast organiseert de afdeling activiteiten om schulden te voorkomen, zoals budgetbegeleiding, en geven de medewerkers voorlichting en advies. U leest hier meer over op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden

Andere schuldbemiddelingsbureaus

Als u liever kiest voor een ander schuldbemiddelingsbureau, adviseren wij u een bureau dat is aangesloten bij de NVVK. Dat is de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren.