Charlotte de Bourbonstraat

In de wijk Nieuw Krispijn maakten de 84 woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat 1 t/m 49 en 2 t/m 44, Mariannestraat 1 t/m 49, Anna Paulownastraat 17 t/m 39 plaats voor nieuwe woningen. Op deze plek  zijn er 113 sociale huurwoningen teruggebouwd. 

Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht maakte een ontwerp voor de woningen. Het gaat om 67 eengezinswoningen, waarvan 18 woningen een woonoppervlakte hebben van ongeveer 105m 2 en 49 woningen een woonoppervlakte van ongeveer 87m2 hebben. Alle eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers en een ruime tuin. De huurprijzen variëren van € 752,- (prijspeil 2021) voor de grote eengezinswoningen en € 678,- (prijspeil 2021) voor de kleine eengezinswoningen.

Naast de eengezinswoningen zijn er 46 (galerij)appartementen gebouwd met een woonoppervlakte van ongeveer 70 m2, waarvan 4 woningen zijn uitgewerkt als mindervalide woning. De appartementen hebben allemaal 2 slaapkamers en een mooi balkon. De verwachting is dat de appartementen aangeboden worden voor € 633,-. (prijspeil 2021)

Ook zijn er parkeerplaatsen gerealiseerd binnen het plangebied, waardoor er voldoende parkeerplaatsen in de wijk aanwezig zijn.

De openbare inrichting wordt momenteel in samenwerking met gemeente Dordrecht nader uitgewerkt. Op de door ons gedeelde ontwerpen is een inrichting verwerkt zoals het eruit zou kunnen komen te zien.

De start van de bouw is gestart in het laatste kwartaal van 2022.  De woningen worden in het vierde kwartaal van 2023 en naar verwachting  in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Woonkeus

Heeft u interesse in een nieuwe woning aan de Charlotte de Bourbonstraat en omgeving? Zorg er dan voor dat u ingeschreven staat bij Woonkeus. De woningen worden enkele maanden voor de oplevering op Woonkeus geadverteerd. Alle geïnteresseerden kunnen reageren als zij aan de voorwaarden voldoen als het gaat om huishoudgrootte en inkomen. Degene met de meeste punten, komt als eerste in aanmerking.

Vragen? 

Heeft u vragen? Deze kunt u stellen door een e-mail te sturen naar projectontwikkeling@trivire.nl.