Leerpark De Huischmeesters

Op vrijdag 11 maart 2022 is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 333 woningen voor starters en studenten op het Leerpark in Dordrecht. Van deze 333 woningen worden er 88 woningen door Trivire afgenomen voor sociale verhuur, waarvan een deel speciaal bestemd is voor jongeren met een hulpvraag. De inschrijving voor de woningen is inmiddels begonnen en naar verwachting worden de woningen in het najaar van 2022 opgeleverd.

Mooie samenwerking

Net als in veel andere gemeenten in Nederland is ook in Dordrecht een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Om deze doelgroep snel een oplossing te bieden, hebben de gemeente Dordrecht, Leerpark BV, sociaal maatschappelijk beheerder de Huischmeesters en Trivire de handen ineen geslagen voor de bouw van 333 woningen op kavel 2F van het Leerpark. Een plek waar het lastig bleek om een gewoon woningproject te ontwikkelen. Maar waar wel woningen gebouwd kunnen worden op basis van een tijdelijke omgevingsvergunning voor de periode van 15 jaar: flexibele woningen dus.

Het project

Het totale project bestaat uit 333 betaalbare woningen van 18 en 36 vierkante meter. Van deze 333 woningen worden er 88 afgenomen door Trivire voor sociale verhuur: 40 studio’s en 48 tweekamerappartementen. Een deel van deze 88 woningen van Trivire is speciaal bestemd voor jongeren die dak- of thuisloos zijn en/of onder begeleiding zelfstandig gaan wonen. De overige 245 woningen worden verhuurd aan jongeren tussen de 18 en 35 jaar, die wonen, werken, studeren of starten met een nieuwe studie of nieuwe baan in de Drechtsteden. Door de mix van verschillende jongeren en het voorzien in de juiste begeleiding, verwachten wij dat iedereen hier zich thuis gaat voelen.

De bewoners delen een binnentuin en gemeenschappelijke ruimte met wifi, zodat ze er ook kunnen werken en leren. Ook komt er een koffiecorner met een zitje en een centrale ruimte met wasmachines en wasdrogers. De woningen worden gebouwd door Daiwa House Modular Europe. Het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen. Ook wordt er modulair en circulair gebouwd, zodat de woningen in de toekomst hergebruikt of verplaatst kunnen worden. Naar verwachting worden de woningen eind februari of begin maart 2023 in gebruik genomen.

Inschrijven

Woningzoekenden kunnen zich vanaf nu inschrijven via De Huischmeesters. Die is naast het sociaal beheer ook verantwoordelijk voor de intakegesprekken en selectie van de toekomstige bewoners van alle 333 woningen. Dus ook de woningen die bestemd zijn voor Trivire worden via De Huischmeesters verdeeld en niet via Woonkeus, zoals u van ons gewend bent.
Bij de selectie van de toekomstige bewoners houdt De Huischmeesters ook rekening met communitybuilding. Dat wil zeggen dat er van de huurders verwacht wordt dat ze zich in willen zetten voor de community en iets willen betekenen voor een ander.

Wil je graag meer weten over dit project? Of heb je interesse in een woning op het Leerpark? En voldoe je aan alle eisen? Kijkt u dan op de website van De Huischmeesters en schrijf je in!