Onze buren

Woont u in Noordflank of Vogelbuurt en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan is Onze Buren iets voor u. U kunt er voor weinig geld praktische hulp inschakelen. Onze Buren doet bijvoorbeeld technische en huishoudelijke klusjes voor u.

Wat is Onze Buren?

Onze Buren is een werkplaats voor cliënten van Yulius GGZ die zich vrijwillig inzetten voor de wijk en de bewoners.

Waarvoor kunt u terecht bij Onze Buren?

U kunt bij Onze Buren terecht voor klussen als:

  • Hulp in tuin en schuur
  • Huishoudelijke klusjes
  • Technische klusjes, zoals fietsen repareren en lampen ophangen

De vrijwilligers helpen ook graag mee bij buurtfeesten, rommelmarkten en groen- en schoonmaakdagen.

Contact

Wilt u een beroep doen op Onze Buren? Of wilt u meehelpen als vrijwilliger? U vindt de werkplaats van Onze Buren aan het Matena’s pad 38.

De werkplaats aan het Matena’s pad 38 is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en telefonisch te bereiken via telefoonnummer 06 18 83 23 35. Hier kunt u onder andere terecht voor een lunch, 1 keer per maand een diner en yogales. Ook kunt u hier van maandag tot en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur terecht om uw fiets te laten repareren. En u vindt hier De Parlevinker voor 2e hands spulletjes. De Parlevinker is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

U bent altijd welkom in de werkplaatsen, bijvoorbeeld om een klus op te geven, bruikbare spullen voor de rommelmarkt te brengen of uw fiets te laten repareren. Of gewoon om even een praatje te maken met de vrijwilligers bij een kopje koffie.

Waarom dit project?

Met Onze Buren is iedereen goed af. De wijkbewoners kunnen voor weinig geld (plus materiaalkosten) een beroep doen op de vrijwilligers, de vrijwilligers hebben leuk en betekenisvol werk én wijkbewoners en vrijwilligers komen via het project in contact met elkaar. Trivire levert met Onze Buren een bijdrage aan prettig wonen en leven in de wijk en aan de ontwikkeling van mensen. Dat zijn naast huisvesting belangrijke doelstellingen van Trivire.

Partijen die meedoen

Onze Buren is een samenwerkingsproject van Yulius, Politie, Dordtse Welzijns Organisatie, de gemeente Dordrecht en Trivire.