Sociaal Wijkteam Dordrecht

Dordrecht heeft zes Sociale Wijkteams. U kunt er terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over uw gezin, relatie of kinderen, over opvoeden en opgroeien, wonen, werk en inkomen, zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding. In het Sociaal Team werken mensen van verschillende organisaties samen. Zij vormen voor u dé voordeur voor informatie, advies en ondersteuning.

Misschien wilt u juist zelf de handen uit de mouwen steken. En heeft u een goed idee voor de wijk, maar weet u niet hoe u dit moet realiseren? U bent van harte welkom om kennis te maken met de medewerkers van het Sociaal Wijkteam Dordrecht.


Wat kan het Sociaal Team voor u doen?

De mensen van het team denken met u mee over een passende oplossing en maken zo nodig samen met u een plan. Het uitgangspunt daarbij is: wat u zelf kunt, doet en regelt u zelf. Dat kan ook samen met familie, vrienden of kennissen. Als dat door omstandigheden niet of onvoldoende lukt, dan bieden of regelen de medewerkers de juiste ondersteuning met deskundigen binnen en buiten het team. De mensen van het Sociaal Wijkteam Dordrecht helpen Dordtenaren van alle leeftijden om hun eigen kracht te versterken of terug te vinden.