Torenstraat

Trivire maakt 24 appartementen en 6 eengezinswoningen aan de Torenstraat klaar voor de toekomst. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. Op dit moment wordt volop gewerkt om de woningen gereed te maken voor de verhuur. We verhuren 12 appartementen en 3 eengezinswoningen aan  Stichting de Hoop. Stichting de Hoop helpt op betrokken en deskundige wijze kinderen en jong volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen tot herstel te komen. Ook vóór de renovatie heeft Stichting de Hoop al aan de Torenstraat woningen gehuurd.

Werkzaamheden

Samen met aannemer Constructif heeft Trivire een plan ontwikkeld om de woningen te verbeteren. De volgende werkzaamheden vinden plaats:
• isoleren van de kruipruimte;
• de gevels voorzien van spouwmuurisolatie;
• het dak aan de binnenzijde voorzien van isolatie;
• binnen in de woningen alle installaties aanpassen; er wordt een nieuwe HR++ ketel geplaatst;
• de nieuwe huurders gaan elektrisch koken;
• de portieken worden opgeknapt met nieuwe ledverlichting en schilderwerk;
• de kleuren van het schilderwerk worden aangepast aan de Dordtse Kleuren.

Planning

De woningen dateren uit 1954. Dat betekent dat er ook asbest in de woningen aanwezig is. Allereerst verwijdert een gespecialiseerd bedrijf de asbest uit de woningen. Asbest verwijderen gebeurt altijd veilig en verantwoord, volgens de richtlijnen van de overheid. Hier zijn gecertificeerde bedrijven voor ingeschakeld.

De verbeterwerkzaamheden zijn gestart na de zomer van 2019. De verduurzaming van de gebouwen is naar verwachting in april 2020 gereed.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Corstiaan Geus via telefoonnummer 078 633 15 90. U kunt uw vragen ook mailen naar projectontwikkeling@trivire.nl.