Vivera

Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oude mensen prettig kunnen leven, ook als ze minder mobiel zijn en meer zorg nodig hebben. Om dit te bereiken, en er voor te zorgen dat inwoners zelfstandig kunnen blijven wonen, werken 24 organisaties rond wonen, zorg en welzijn hier samen met de gemeente aan. Dit doen zij onder de naam “Vivera”.

Het Vivera wijkteam is de toegangspoort tot professionele hulp. Inwoners van Zwijndrecht kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, gezondheid, opvoeding, relatie of zorg. Het team is samengesteld uit professionals uit verschillende organisaties. Ieder gebied/ wijk heeft één of meer vaste teamleden die hét bekende gezicht zijn in de wijk. Deze teamleden houden op vaste tijden spreekuur in de wijk, waar u kunt binnenlopen met vragen.
Daarnaast zijn alle wijken in Zwijndrecht voorzien van een Vivera informatiepunt. Hier kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomen.

In de folder op deze pagina leest u meer over Vivera en de informatiepunten. Ook kunt u terecht op de website van Vivera.