fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/HR20170920_Safari_Dordrecht_VM_5108WEB.jpg

In Sterrenburg verhuurt Trivire 2163 flatwoningen, 516 eengezinswoningen, 151maisonnettes, 133 benedenwoningen en 70 kamers. De gemiddelde nettohuur (dat is de kale huur) van de Trivirewoningen in Sterrenburg is € 498,33. Deze gegevens zijn van september 2014. De gemeente heeft een wijkwebsite over Sterrenburg.

Bezoek burgemeester Kolff aan Sterrenburg

dinsdag 24 oktober 2017

Burgemeester Kolff startte op woensdag 11 oktober jl. zijn serie wijkbezoeken in Sterrenburg. "Een gezellige, levendige wijk vol vrijwilligerswerk en...

Uw aanspreekpunt in de wijk

dinsdag 18 juli 2017

Sinds december 2016 heeft Trivire nieuwe aanspreekpunten met andere werkzaamheden in de wijk: de wijkregisseur. Trivire heeft huurders zelf de keuze...

Nieuw wijkkantoor aan Blaauwweg 110

donderdag 22 juni 2017

Trivire heeft haar twee wijkkantoren Blaauwweg 34 en Halleyweg 259 onlangs gesloten. Uw drie wijkregisseurs werken nu vanuit hun nieuwe wijkkantoor...

Wijkbeheer Trivire krijgt een nieuw gezicht

donderdag 8 december 2016

Per 1 december 2016 verandert de dienstverlening van Trivire in haar wijken. Dit betekent dat er nieuwe aanspreekpunten zijn met andere werkzaamheden....

Helpende handen nu ook in Dubbeldam

maandag 7 september 2015

Huurders uit Sterrenburg kennen het misschien al: Wijkleerbedrijf Helpende Handen. Want de stagiaires van Helpende Handen kwamen vorig jaar al bijna...

Buurt∙VIP ook in Sterrenburg

dinsdag 4 augustus 2015

Buurt∙VIP, een initiatief van ContourdeTwern, is al actief in onder andere Krispijn en vanaf 12 augustus 2015 ook in Sterrenburg. Elke...

BUURboek in Sterrenburg

woensdag 29 april 2015

BUURbook is een nieuw en gratis digitaal platform waarop je elkaar op de hoogte houdt van alles in Sterrenburg. Iedereen in de wijk kan het gebruiken:...

Jeu de boules baan Theehuis

(gerealiseerd Trivire Tientje)

"Mijn naam is Herman van der Vlist. Bijna 2 jaar geleden kwam een vriend van ons in Dordrecht wonen. Hij verveelde zich en zocht een bezigheid. Wij wonen 40 meter van Het Theehuis en Wilma, mijn vrouw, kent daar iedereen. Zij nodigde hem uit om te biljarten met mij.Er lag een Jeu de Boules baan bij Het Theehuis dat niet gebruikt werd. Omdat het ons leuk leek gingen we Jeu de Boules spelen. Vrienden, kennissen en bewoners van de zorgflat werden enthousiast en al gauw was de baan te klein. De manager van Het Theehuis, Berta Hurkens, maakte ons attent op het Trivire Tientje. Mijn vrouw Wilma heeft hierop handtekeningen verzameld en dit geld hebben we aangewend om de baan te verbreden en van 1 baan 2 banen te maken waar we erg blij mee zijn. Zo ziet u dat een initiatief van een persoon tot iets moois kan uitgroeien. We hebben veel toeschouwers onder de bewoners van de zorgflat.  Ze hebben veel  plezier in ons spel. Aan het eind van de middag is het druk in Het Theehuis en praten we gezellig na onder hét genot van een hapje en een drankje.Nogmaals bedankt voor de fondsen om de verbreding mogelijk te maken."

Plantenbakken Blaauwweg opgefleurd

(gerealiseerd Trivire Tientje)

De bewonerscommissie Blaauwweg oneven heeft het Trivire Tientje aangevraagd om de plantenbakken voor hun complex op te fleuren. Ze hebben zelf planten gekocht en ze houden de bakken zelf bij.

 

 

Trappenhuis opgevrolijkt

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Een bewoner van portiek 82/92 in de Schorpioenstraat kwam met het enthousiaste idee om het trappenhuis op te vrolijken. We hebben haar aangeraden om samen met andere bewoners een Trivire Tientje aan te vragen. De andere bewoners van het portiek steunden haar plan en samen hebben ze nu hun trappenhuis aangekleed. Dat is goed thuiskomen.

Veegkar Sterrenhoek

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Bewonersteam ‘De Sterrenhoek’ en de cliënten van Syndion hebben een Trivire Tientje aangevraagd om een veegkar aan te schaffen. Zij werken al langere tijd samen om de buurt schoon te houden. Elke woensdagmiddag gaan ze de wijk in. Ze houden de plantenbakken aan de Halleyweg in Sterrenburg bij en ze prikken papier.
De veegkar - in augustus 2016 in gebruik genomen - maakt hun werk een stuk gemakkelijker. Zo kunnen zij nog meer betekenen voor de wijk.

 

 Bankje Atmosfeerstraat

(gerealiseerd Trivire Tientje)

De bewoners van de 60 zorgwoningen aan de Atmosfeerstraat - die Trivire samen met Het Spectrum verhuurt - kunnen tegenwoordig zittend wachten op (bijvoorbeeld) de Drechthopper. Want in de hal staat nu een fijn bankje, dat ze hebben aangevraagd met het Trivire Tientje. Voor de vaak oudere bewoners, die allemaal een zorgindicatie hebben, is dat erg prettig.  Lang staan valt hen zwaar en het bankje is een uitkomst. Het staat er sinds januari 2017.

Plantjesdag Vier Burgen

(gerealiseerd Trivire Tientje)

De bewonersvereniging ‘’De Vier Burgen’’ organiseerde op 1 mei 2014 een plantjesdag in samenwerking met Gemiva-SVG en het Wellant College. De plantjesdag vond plaats op de locatie Overweg van Gemiva aan de Prattenburg.

Mevrouw Markesteijn van de bewonersvereniging: ‘’Wij zijn bij het Wellant College plantjes gaan halen. De leerlingen kopen van dat geld weer nieuwe zaden en gaan er mee experimenteren om weer betere en grotere plantjes te krijgen.

Wij hadden aardbeihangbaskets met roze bloemen welke zij zelf gemixt hadden. Geweldig toch, om deze jongeren te helpen en om zo hun droom werkelijk te maken.

Wij hebben het enorm getroffen met deze groep mensen. Het was echt geweldig.’’

Paasontbijt De Plint

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Op woensdag 16 april 2014 ging het eerste aangevraagde Trivire Tientje in uitvoering. Voor de bewoners in de buurt van de Stratosfeerstraat regelde bewoonster Jeltje Mast een paasontbijt in De Plint. Daar kwamen maar liefst 21 mensen op af!

Onder het genot van een gekookte eitje en paasbrood konden de bewoners gezellig met elkaar kletsen. Dit doen zij al regelmatig, want elke woensdagochtend is er een koffieochtend in De Plint. Ook georganiseerd door henzelf. Net als een High Tea met kerst.

Heeft u ook een idee voor uw woongebouw, buurt of wijk? Vraag het Trivire Tientje aan en realiseer uw idee! Kijk hier hoe u het Trivire Tientje aanvraagt.

Bloemperk Kapteynweg

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Een aantal enthousiaste bewoners van de Kapteynweg in Dordrecht heeft het bloemperk voor de flat met de hoge nummers weer in bloei gezet. In totaal zijn er maar liefst 2000 plantjes gepoot. Een fraai gezicht!

Als huurder van Trivire kunt u een beroep doen op de wijkregisseur in uw wijk. Hieronder leest u wie uw wijkregisseur is. U kunt terecht bij uw wijkregisseur:

  • voor het melden van onveilige situaties
  • met vragen over uw directe woonomgeving
  • als u problemen heeft in uw woonsituatie
  • als u overlast ervaart in uw buurt of met uw buren
  • voor het melden dat er rommel in of om uw woongebouw is dat er niet hoort
  • met ideeën over verbetering van uw buurt of woongebouw

Bereikbaarheid

Heeft u een vraag aan uw wijkregisseur? Neem dan contact op via 078 633 16 00.

Wijkregisseurs:  Ida Perdaems, Fatiha Mesaoudi, Ria Versendaal
Wijksteunpunt:   Blaauwweg 110

Octant
Huismeester:  Mohamed El Annouri
Octant 250    
Telefoonnummer:  078 651 31 19
Spreekuur:   maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 9.30 uur

Sterrenwiel
Huismeester:   Mohamed el Annouri
U kunt bij de receptie aangeven waarover u de huismeester wilt spreken. Hij neemt dan contact met u op.

Wijkvisie Sterrenburg

Trivire werkt voortdurend aan verbetering van wijken. In wijkvisies leggen wij vast wat nodig is op het gebied van bijvoorbeeld beheer, onderhoud en woonomgeving en welke investeringen daarbij horen. In 2012 hebben we met inbreng van bewoners en wijkpartners een wijkvisie opgesteld voor Sterrenburg. In de wijkvisie staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bij de wijkvisie hoort een jaarlijks activiteitenplan met de concrete activiteiten die Trivire voor dat jaar gepland heeft. Elk jaar evalueren we het activiteitenplan. U kunt de wijkvisie, activiteitenplannen en evaluaties van de activiteitenplannen op deze pagina downloaden.

Meepraten over uw wijk?

Bent u geïnteresseerd in de voortgang van het activiteitenplan? Heeft u ideeën of vragen? Wij gaan graag met u in gesprek. U kunt contact opnemen met de afdeling Strategie & Innovatie via telefoonnummer 078 633 16 00 of via een e-mail naar wonentrivirenl.

Wijkvisie Sterrenburg

Activiteitenplan 2013 Sterrenburg pdf388.23 KB

Download

Wijkvisie 2012 Sterrenburg pdf1.29 MB

Download

Evaluatie activiteitenplan 2014 Sterrenburg pdf214.22 KB

Download