fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/Herfst_web.jpg

Huurders van Trivire kunnen via www.trivire.nl een account aanmaken voor Mijn Trivire. Mijn Trivire is een portaal waar huurders zelf huurzaken kunnen regelen. Per 21 september 2017 is het tijdelijk niet meer mogelijk gebruik te maken van Mijn Trivire.

Overgang nieuw bedrijfsinformatiesysteem

Mijn Trivire maakt gebruik van informatie uit het bedrijfsinformatiesysteem van Trivire. In dit systeem staan gegevens over onze woningen en onze huurders. Vanaf 2 oktober 2017 werken wij met een nieuw bedrijfsinformatiesysteem en ter voorbereiding op deze overgang zetten we het oude bedrijfsinformatiesysteem vanaf 21 september 2017 uit. Het nieuwe systeem wordt niet gekoppeld met Mijn Trivire. Vandaar dat Mijn Trivire ook vanaf 21 september 2017 voor een aantal maanden niet meer beschikbaar is.

Vernieuwd Mijn Trivire in het voorjaar van 2018

Trivire vindt het belangrijk dat huurders zelf kunnen kiezen wanneer en waar zij hun huurzaken regelen. Daarom startten we enkele maanden geleden met de ontwikkeling van een nieuw, uitgebreider Mijn Trivire. Naar verwachting kunnen huurders hier vanaf het tweede kwartaal 2018 gebruik van maken. In het vernieuwde Mijn Trivire kan de huurder niet alleen zijn eigen gegevens inzien en wijzigen. Ook kan men zelf onder andere een reparatieverzoek indienen en een afspraak inplannen, een betalingsregeling aanvragen, overlast melden of de huur opzeggen.

Terug naar overzicht