fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/HR20170920_Safari_Dordrecht_VM_5108WEB.jpg

Een levendige plek in de wijk Sterrenburg, waar je makkelijk even binnenloopt, met een groot aanbod aan activiteiten. Een plek waar altijd ruimte is voor een praatje of een vraag. Het Spectrum, Resto van Harte, Trivire en gemeente Dordrecht ondertekenen hun overeenkomst om daar samen aan te werken. Ook het Sociaal Wijkteam is inmiddels verhuisd naar die plek in de wijk: de begane grond in Het Sterrenwiel op het Dalmeijerplein.

In het Sterrenwiel was al een restaurant, een ruimte voor ontmoeting en een aantal voorzieningen. In de nieuwe opzet moet dat een plek worden voor alle bewoners van Sterrenburg. Deze ruimte krijgt een nieuwe naam, een nieuw gezicht en veel nieuwe activiteiten. Dat moet bijdragen aan de vitaliteit van de wijk Sterrenburg en het aanbod van ondersteuning aan bewoners – ook als die een dagje ouder worden. Bovendien onderstreept dit initiatief de nog steeds groeiende samenwerking in Sterrenburg van vele organisaties en instellingen, en actieve bewoners die zich inzetten voor de wijk.

Het Spectrum is de trekker van de nieuwe ontmoetingsplek. Daar is ook ruimte voor veel vrijwilligers, voor participatie en dagbesteding. Alle Sterrenburgers zijn er welkom. Resto van Harte verzorgt daar maaltijden; dat aanbod zal groeien. Trivire, eigenaar van het gebouw, zorgt voor de verbouwing en het onderhoud. De gemeente Dordrecht ondersteunt deze ontwikkelingen financieel. De komst van het Sociaal Wijkteam naar deze plek, zorgt al voor meer inloop en Sterrenburgers kunnen er terecht met al hun vragen.

Wethouder Karin Lambrechts en de directeur-bestuurders Jurjen Sponselee (het Spectrum), Tinka van Rood (Trivire) en Rob Kars (Resto van Harte) ondertekenden hun overeenkomst op donderdag 14 september jl. in de ontmoetingsplek in het Sterrenwiel.

Terug naar overzicht