fileadmin/user_upload/Achtergrond_foto/HR20170920_Safari_Dordrecht_VM_5108WEB.jpg

Dubbeldam, een wijk met ongeveer 11.000 inwoners, heeft een dorps karakter. De wijk bestaat uit een oude dorpskern met nieuwbouw eromheen en telt veel monumenten. Aan de westrand van de wijk liggen Landgoed Dordwijk, het Dubbelmondepark en het Overkamppark. Middenin Dubbeldam ligt landgoed Dubbelsteyn. Aan de oostkant staat de monumentale watertoren Buitenlust.
Vanuit Dubbeldam wandelt of fietst u gemakkelijk naar het aangrenzende natuurgebied De Hollandse Biesbosch met veel recreatiemogelijkheden. De gemeente Dordrecht heeft een wijkwebsite over Dubbeldam.

Hoe komt u in Dubbeldam?

Dubbeldam is met de auto gemakkelijk te bereiken via de randweg N3.

Voorzieningen

Dubbeldam heeft een eigen weekmarkt. Supermarkten, banken en buurtwinkels zijn vooral rond het Damplein te vinden, in de oude kern. Kinderopvang, basisscholen en een middelbare school maken de wijk geschikt voor gezinnen met kinderen. Dubbeldam heeft een bibliotheek, zwembad, gymnastiekhallen en een  tennis- en korfbalvereniging. Voor ouderen zijn er verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Woningen van Trivire in Dubbeldam

In Dubbeldam verhuurt Trivire 122 flatwoningen en 532 eengezinswoningen. De gemiddelde nettohuur (dat is de kale huur) van de Trivirewoningen in Dubbeldam is € 533,22. Deze gegevens zijn van september 2014.

Uw aanspreekpunt in de wijk

dinsdag 18 juli 2017

Sinds december 2016 heeft Trivire nieuwe aanspreekpunten met andere werkzaamheden in de wijk: de wijkregisseur. Trivire heeft huurders zelf de keuze...

Wijkbeheer Trivire krijgt een nieuw gezicht

donderdag 8 december 2016

Per 1 december 2016 verandert de dienstverlening van Trivire in haar wijken. Dit betekent dat er nieuwe aanspreekpunten zijn met andere werkzaamheden....

Helpende handen nu ook in Dubbeldam

maandag 7 september 2015

Huurders uit Sterrenburg kennen het misschien al: Wijkleerbedrijf Helpende Handen. Want de stagiaires van Helpende Handen kwamen vorig jaar al bijna...

Tuinmeubilair Vijverplantsoen

(gerealiseerd Trivire Tientje)


Een aantal huurders van het Vijverplantsoen in Dordrecht hadden de wens om meer gebruik te maken van de gezamenlijke binnentuin en deze verder op te fleueren. Zij hebben hiervoor het Trivire Tientje aangevraagd.

Met een bijdrage vanuit het Trivire Tientje hebben zij nieuw tuinmeubilair en nieuwe planten kunnen aanschaffen.

Een fraai gezicht!

Binnentuin wordt bloemenzee

(gerealiseerd Trivire Tientje)

Vijftien bewoners van de flat Vijverplantsoen (blok 2) hebben in het voorjaar van 2016 het Trivire Tientje aangevraagd om hun binnentuin op te fleuren. Ze lieten er geen gras over groeien: eerst brachten ze nieuwe tuinaarde aan, daarna gingen er allerlei nieuwe plantjes in. Ook kochten ze leuke plantenbakken die ze vulden met vaste planten.

Door samen zegeltjes te sparen bij een lokale supermarkt, konden ze nog meer plantjes kopen. De binnentuin werd zo een bloemenzee.

Barbecue Damstraat

(gerealiseerd Trivire Tientje)

De bewonerscommissie nieuwbouw Damstraat heeft het Trivire Tientje aangevraagd om op 5 juli 2014 voor alle bewoners van de nieuwbouw aan de Damstraat een barbecue te organiseren.

De bewonerscommissie: ‘’ Bedankt namens alle deelnemers van de B.B.Q. Het was een heerlijke en gezellige avond. Het was ook fijn om met anderen met wie je anders weinig contact heb lekker bij te kletsen.’’

Als huurder van Trivire kunt u een beroep doen op de wijkregisseur in uw wijk. Hieronder leest u wie uw wijkregisseur is. U kunt terecht bij uw wijkregisseur:

  • voor het melden van onveilige situaties
  • met vragen over uw directe woonomgeving
  • als u problemen heeft in uw woonsituatie
  • als u overlast ervaart in uw buurt of met uw buren
  • voor het melden dat er rommel in of om uw woongebouw is dat er niet hoort
  • met ideeën over verbetering van uw buurt of woongebouw

Bereikbaarheid

Heeft u een vraag aan uw wijkregisseur? Neem dan contact op via 078 633 16 00.

Wijkregisseur:   Hanny de Jong
Wijksteunpunt:   In het Palet, Dudokplein 214

Wijkvisie Dubbeldam

Trivire werkt voortdurend aan verbetering van wijken. In wijkvisies leggen wij vast wat nodig is op het gebied van bijvoorbeeld beheer, onderhoud en woonomgeving en welke investeringen daarbij horen. In 2014 hebben we met inbreng van bewoners en wijkpartners een wijkvisie opgesteld voor Dubbeldam. In de wijkvisie staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bij de wijkvisie hoort een jaarlijks activiteitenplan met de concrete activiteiten die Trivire voor dat jaar gepland heeft. Elk jaar evalueren we het activiteitenplan. U kunt de wijkvisie op deze pagina downloaden.

Meepraten over uw wijk?

Bent u geïnteresseerd in de voortgang van het activiteitenplan? Heeft u ideeën of vragen? Wij gaan graag met u in gesprek. U kunt contact opnemen met de afdeling Strategie & Innovatie via telefoonnummer 078 633 16 00 of via een e-mail naar wonentrivirenl.

Wijkvisie Dubbeldam