Zelf klussen

U mag zelf dingen veranderen aan uw huurwoning. U moet er wél vooraf toestemming voor vragen. In onze folder Zelf klussen in uw huurwoning vindt u de eisen die wij aan veranderingen stellen. Ook hebben we regels bij het plaatsen van schotelantennes, zonneschermen en screens.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik zou graag een aanpassing willen doen in mijn woning. Hoe gaat dit in zijn werk?

Algemeen

Hiervoor vraagt u schriftelijke toestemming aan via formulier Zelf klussen. Trivire beoordeelt uw aanvraag en laat u schriftelijk binnen 10 werkdagen weten of die akkoord is. Daarna kunt u de verandering (laten) uitvoeren.
Meer informatie leest u in de folder Zelf klussen.

Mag ik laminaat leggen in mijn woning?

Algemeen

Voor het leggen van laminaat of klik PVC hoeft u geen aanvraag in te dienen. Voor het aanbrengen van een verlijmde vloer, dient u wel vooraf toestemming te vragen via het formulier Zelf klussen

Let er wel op dat bij het aanbrengen van het laminaat, of elke andere harde vloerafwerking, u moet garanderen dat uw (onder)buren geen geluidoverlast ervaren. Om overlast zo veel mogelijk te voorkomen adviseren wij u daarom na te gaan of uw vloer een minimale geluidsreductie heeft van 10dB. Dit is na te vragen bij de verkoper.

Houd ook rekening met de ruimte tussen de vloer en de deuren bij het leggen van de gekozen vloerafwerking, omdat Trivire niet verantwoordelijk is voor het afschaven van de deuren. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Wanneer moet ik een vakman inschakelen voor een klus?

Algemeen

Gaat het om bouwkundige verandering in of aan uw woning? Dan moet u die laten uitvoeren door een gediplomeerd vakman. Dat geldt ook voor een wijziging aan de installaties in de woning zoals de cv-, elektra- en gasinstallatie, waterleiding en riolering. Bij wijzigingen in de installaties van gas of elektra hebben wij een keuringsrapport nodig. Stuurt u dat aan ons op. U leest er meer over in de folder Zelf klussen.

Wat zijn de regels voor het plaatsen van een schotelantenne?

Algemeen

Informatie over het plaatsen van een schotelantenne kunt u vinden in onze regels schotelantennes.

Voor welke bouwwerken heb ik een omgevingsvergunning nodig?

Algemeen

Voor ingewikkelde bouwkundige klussen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een serre wilt plaatsen. Informeer zelf of u toestemming nodig heeft van uw gemeente via het aanvragen van een omgevingsvergunning. Kijk op www.omgevingsloket.nl. Is een omgevingsvergunning nodig? Stuur dan een kopie van de omgevingsvergunning aan ons op. De kosten van de vergunning(en) zijn voor uw rekening. U mag pas starten met de klus nadat u de omgevingsvergunning én toestemming van Trivire heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, geven wij ook geen toestemming voor de klus.