Een garage of berging huren

In een aantal wijken in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuurt Trivire garages, losse parkeerplaatsen, carports en bergingen.

Veel gevraagd over Een garage of berging huren

Ik zoek een garage/parkeerplaats. Hoe werkt dat?

In een aantal wijken in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuurt Trivire garages, losse parkeerplaatsen, carports en bergingen. Voor garages, parkeerplaatsen en carports gelden de volgende regels:

  • U kunt zich inschrijven met het formulier Garages/berging e.d. voor Dordrecht, Zwijndrecht of H.I. Ambacht;
  • Huurders van Trivire krijgen voorrang;
  • U mag geen huurachterstand hebben;
  • U gebruikt de garage voor uw auto, maar het opslaan van goederen die geen brand- of ontploffingsgevaar opleveren of aan bederf onderhevig zijn is ook toegestaan. In de garages mag u niet sleutelen aan auto's of andere motorvoertuigen;
  • Garages die onder een woongebouw liggen, zijn in principe bestemd voor de bewoners van dat gebouw. Trivire wijst de garages toe in volgorde van inschrijving;
  • Pas als er voor een vrijkomende garage geen kandidaten zijn die een woning huren bij Trivire, komen andere ingeschreven kandidaten in aanmerking voor de garage;
  • Als u geen huurder bent en een garage wilt huren, moet u 21% btw betalen over de huur. Als u huurder van Trivire bent maar u wilt een garage huren buiten uw eigen complex, moet u ook 21% btw betalen over de huur.

De afstandsbediening van mijn garage is kapot. Hoe kom ik aan een nieuwe?

Belt u hiervoor ons Klant Contact Centrum op 078 633 16 00. U kunt uw kapotte afstandsbediening dan op afspraak omruilen voor een nieuwe. Wilt u een extra afstandsbediening, dan betaalt u € 100,-- borg. U kunt maximaal 1 extra afstandsbediening aanvragen. Raakt u deze kwijt, dan krijgt u het borgbedrag niet terug.

Mag ik klussen in mijn garage?

Nee, dit is niet toegestaan.

Ik ben geen huurder van Trivire, kan ik een garage huren?

Ja, maar alleen wanneer er geen huurders zijn die een garage willen huren. In dat geval bieden wij de garage aan niet-huurders aan.

Mag ik mijn garage of berging ook gebruiken als hobbyruimte?

Nee, dit is niet toegestaan.

Kan ik via Trivire een stalling/oplaadplek voor mijn scootmobiel huren?

Neem hiervoor contact op met de afdeling Zakelijk Beheer van Trivire via .

Krijg ik als huurder voorrang op het huren van een garage of berging?

Ja, huurders van Trivire krijgen hierbij voorrang op niet-huurders.

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Nee, dat mag niet. Garages zijn bedoeld voor het stallen van uw auto, maar het is meestal wel toegestaan er goederen op te slaan die geen brand- of ontploffingsgevaar opleveren of aan bederf onderhevig zijn. Het is niet toegestaan om aan uw auto te sleutelen in de garage of om de garage als bedrijfsruimte te gebruiken. Wilt u een bedrijfsruimte huren? Kijkt u dan Aanbod welke ruimten er op dit moment beschikbaar zijn. En wilt u zich meteen inschrijven voor een bedrijfsruimte? Vult u dan het formulier Bedrijfsruimte in.

Hoe kom ik aan een (extra) afstandsbediening voor mijn parkeerplaats?

Huurders van een parkeervoorziening met afstandsbediening krijgen standaard 1 afstandsbediening. Als deze kapot is, kunt u deze omruilen voor een nieuwe afstandsbediening. U kunt hiervoor een reparatieverzoek indienen. Als u een extra afstandbediening wilt, kan dat tegen een borgbetaling van € 100,-. U kunt maximaal 1 extra afstandsbediening aanvragen. Bij het kwijtraken van de afstandsbediening krijgt u het borgbedrag niet terug.

Wat is de huurprijs van een garage?

De netto huurprijs van een garage ligt ongeveer tussen € 50 en € 80 exclusief BTW. Niet-huurders van Trivire betalen 21% BTW over de huurprijs. Huurders van Trivire die een garage huren in of bij hun woongebouw betalen geen BTW. Wilt u van een bepaalde garage de prijs weten? Bel ons dan via .

Mag ik aan mijn auto sleutelen in mijn garage?

Nee, dit is niet toegestaan.

Is er elektriciteit in een garage?

De meeste garages hebben geen elektriciteit.

Wanneer krijg ik de sleutels van mijn garage/parkeerruimte?

Wanneer de garage/parkeerplaats/berging leeg is, krijgt u de sleutels meteen mee na het tekenen van de huurovereenkomst en het betalen van de eerste verhuurnota. Het kan ook zijn dat de ruimte nog niet beschikbaar is. Dan krijgt u de sleutel zo snel mogelijk van ons. In ieder geval op of voor de dag dat uw huurovereenkomst ingaat.

Kan ik via Trivire een plek voor een oplaadbare, elektrische fiets huren?

Neem hiervoor contact op met de afdeling Zakelijk Beheer van Trivire via .

Hoe lang duurt het voordat ik een garage of berging aangeboden krijg?

Daar kunnen wij helaas niets over zeggen. We weten niet van te voren welke garages of bergingen er worden opgezegd. Wel kunnen wij natuurlijk voor u kijken of u op onze wachtlijst staat. Wanneer wij u een garage of berging kunnen aanbieden nemen we contact met u op.

We kunnen ook niet precies zeggen op welke plek u op de wachtlijst staat. Huurders van Trivire hebben namelijk altijd voorrang op niet-huurders, ook al staan niet-huurders minder lang ingeschreven. Huurders in het woongebouw waar de garage deel van uitmaakt, hebben ook voorrang op huurders die in een ander woongebouw wonen. Als u geen huurder bent van Trivire kan uw plek op de wachtlijst dus veranderen, doordat huurders van Trivire zich inschrijven voor een berging of garage.