Bewoners kunnen lekker eten voor weinig door de inzet van vrijwilligers

Trivire’s sociaal projectleider Maria Anna zag Jason met zijn kokskostuum op een foto in de hal van zijn woning in de Kapiteinflats in Zwijndrecht en raakte met hem in gesprek.

Vriendelijke bouwvakker met een voorliefde voor koken

Als chefkok in buurtcentrum ‘t Hart van Meerdervoort kookt Jason wekelijks voor de bewoners van Zwijndrecht, waaronder voor de bewoners van de Kapiteinflats. Tijdens het gesprek leert ze Jason kennen als een vriendelijke bouwvakker met een voorliefde voor koken. Jason tovert allerlei gezonde wereldgerechten op tafel. “Alleen stamppotjes sla ik over.”

Iedere dinsdag kunnen bewoners bij de Hart van Meerdervoort om 12.30 uur genieten van een lekkere warme maaltijd + toetje voor een bedrag van € 3,50. Ook aan de vegetariërs is gedacht, elke eerste dinsdag van de maand wordt er namelijk een gezonde vegetarische maaltijd bereid.

Aanmelden is verplicht en kan tot 12 uur op de maandag ervoor. Dit moet ook wel, want met een maximum van 37 gasten zit de eetruimte elke week vol. Een grotere ruimte staat daarom hoog op het wensenlijstje.

Uitkomst

Voor huurders van wie de keuken wordt gerenoveerd is de eetgelegenheid een uitkomst. Maar ook voor bewoners die behoefte hebben aan een praatje is de dinsdagmiddag een mooi moment in de week, want tussen het eten door wordt er onderling veel gekletst. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk: “Wat tovert Jason vandaag op ons bord?”

Eten verbindt

Eten verbindt en Jason verbindt. Als prachtkracht in de wijk is hij van betekenis voor de bewoners van Zwijndrecht!