De Schildersbuurt in Zwijndrecht is weer een stukje groener!

Op zaterdag 15 oktober 2022 kregen de bewoners van de Paulus Potterstraat en direct omliggende straten in Zwijndrecht allemaal een plantenpakket voor in hun voortuin uitgereikt door Trivire en de gemeente Zwijndrecht. Kruiwagens vol planten, heesters en hagen werden uitgedeeld onder de bewoners die hadden aangegeven hun voortuin graag groener te willen inrichten. Een mooie stap naar een groenere Schildersbuurt!

Vergroening

Op dit moment wordt er in de Schildersbuurt in Zwijndrecht hard gewerkt aan het ophogen van de straten en de aanleg van een nieuw riool. Met als gevolg dat ook alle voortuinen van de woningen in de buurt opgehoogd moesten worden. Trivire en de gemeente Zwijndrecht hebben dit moment aangegrepen om vergroeningskansen te benutten. Groen en planten zorgen namelijk voor meer koelte en dat is vooral fijn in de zomer. Ook kan in een groene tuin het regenwater beter wegzakken in de tuinaarde, waardoor het ook met grotere regenbuien fijn wonen blijft. Vogels en insecten vinden er eten en bescherming. En het zorgt voor een aantrekkelijke leefomgeving die uitnodigt tot ontmoeten en bewegen. Een mooie kans die Trivire, gemeente Zwijndrecht en bewoners met beide handen hebben aangegrepen.

Plantenactie

Door middel van een plantenactie wilden Trivire en de gemeente Zwijndrecht bewoners van de Schildersbuurt stimuleren om hun voortuin groener in te richten. Bewoners konden zelf aangeven waar en op welke wijze zij in de voortuin een zogeheten plantvak wilden hebben. Voor de inrichting van dit plantvak gaven Trivire en de gemeente planten weg. Zo konden bewoners kiezen uit twee verschillende soorten plantpakketten, drie heesters en een haag. Deze werden allemaal afgelopen zaterdag aan hen uitgedeeld. 

Vieze handen

Omdat de gemeente Zwijndrecht en Trivire samen optrekken in deze vergroening, mochten wethouder Jacqueline van Dongen en onze bestuurder Tinka van Rood als eerste hun handen vies maken. Samen zetten zij de eerste planten in de grond in de tuinen van bewoners. Dit deden zij in de stromende regen onder de vakkundige begeleiding van hovenier A-garden. Over twee jaar moeten de planten goed zijn aangegroeid. 

Groen, groener, groenst

Trivire blijft de bewoners van de Schildersbuurt de komende tijd ondersteunen met het tuinieren en groen houden van de voortuin. En we stimuleren ook dat nog meer bewoners hun groene vingers gaan gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor een uitleenschuur waar bewoners terecht kunnen voor het lenen van tuingereedschap. Met elkaar maken we de buurt dan nog groener.