Een hoge energierekening: wat nu?

De energieprijzen liggen op dit moment lager dan vorig jaar. Op individueel niveau kunt u echter nog steeds een hoge energierekening hebben.

Daar maken we ons bij Trivire zorgen over. Trivire kan de hogere energierekening niet oplossen. Maar we kunnen wel een aantal zaken met en voor onze huurders doen.

Alle informatie op een rij

Daarom hebben we in de winter 2022-2023 het boekje Energiearmoede gemaakt en verspreid onder onze huurders. Hierin geven we zo  veel mogelijk informatie. Denk bijvoorbeeld aan wat u zelf kunt doen om energie te besparen, waar u hulp kunt krijgen en wat de overheid doet. Let op: het prijsplafond en de energietoeslag zijn (vooralsnog) in 2024 niet van toepassing. Afhankelijk van de nieuwe regering kunnen bestaande regelingen alsnog worden verlengd of nieuwe regels van kracht gaan. 

Douchecoach

Naast dit energieboekje hebben onze huurders in de winter 2022-2023 ook een Douchecoach in de vorm van een zandlopertje van ons ontvangen. Want als iedereen in Nederland één minuut eerder onder de douche vandaan stapt, besparen we jaarlijks 28 miljard liter water. Vijf minuten douchen is voldoende om u volledig op te frissen. En de Douchecoach helpt daarbij. In vijf minuten is het zand door de loper gelopen en is het tijd om de kraan weer uit te zetten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de energielasten minder worden! 

Download het boekje Energiearmoede hier.