Grondovereenkomst Oudland

Het jaar 2023 is voorbij. In dit afgelopen jaar hebben er belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden die de basis zijn voor veel moois in de komende jaren.

 

Eén van die gebeurtenissen was de ondertekening van de grondovereenkomst tussen de gemeente Dordrecht en woningcorporatie Trivire op 1 december 2023. Annemarieke Nagel, bestuurder a.i. van Trivire, tekende de overeenkomst namens Trivire. Duco Hoogland, clustermanager Stad van de gemeente, zette namens de gemeente Dordrecht zijn handtekening. Daarmee werd de koop van grond van de gemeente aan Trivire gesloten. Met het zetten van de handtekeningen werd een volgende stap gezet voor de realisatie van 25 nieuwbouwappartementen in de nieuwe groene woonwijk Oudland. Ontwikkelaar Trebbe zal naar verwachting eind 2024/begin 2025 starten met de bouw van de woningen.

Volgens de afspraken

Trivire is trots dat ze bijdraagt aan de totstandkoming van een nieuwe aantrekkelijke woonlocatie aan de rand van Dubbeldam. De plannen voor de bouw liggen in lijn met de PALT- afspraken (Prestatie Afspraken Lange Termijn) tussen de gemeente Dordrecht en de woningcorporaties Trivire en Woonbron. Hierin staan de samenwerkingsafspraken die er voor moeten zorgen dat de het aantal betaalbare sociale huurwoningen in Dordrecht toeneemt.

Ontwikkelingen

Het bouwen van de woningen zal zeker een jaar duren. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom het veelbelovende nieuwbouwproject, delen wij deze op onze website.