Trivire en Leger des Heils ZWN krijgen ‘nieuwe’ bestuurders

In de periode van 1 tot en met 9 november 2018 krijgen Trivire en het Leger des Heils W&G ZWN en nieuwe bestuurders. Tenminste…nieuw in de zin dat de bestuurders van beide organisatie voor 9 dagen met elkaar van plek wisselen. Een bijzondere bestuurswissel die als doel heeft om meer inzicht te krijgen in elkaars organisaties, uitdagingen en daarmee elkaars wereld. Beide bestuurders zijn er nu al van overtuigd dat dit gaat leiden tot een nog betere toekomstige samenwerking tussen beide organisaties. Ze hebben er dan ook veel zin in!

De wissel

Vanaf 1 november 2018 is Tinka van Rood tijdelijk bestuurder van het Leger des Heils W&G ZWN en is Joanne Blaak – van de Lagemaat voor 9 dagen bestuurder van Trivire. Zij lopen niet slechts een dagje met elkaar mee, maar gaan een fulltime functiewissel aan, waarin zij elkaars rollen en activiteiten compleet overnemen.

Naast dat dit een bijzondere leerervaring is voor de twee deelnemers, gaat deze wissel ook een bijzondere ervaring worden voor de beide organisaties. Benieuwd naar wat beide bestuurders hier zelf over zeggen? Bekijk dan de voorbeschouwingen van Tinka en Joanne.

Goed voorbereid

Beide bestuurders hebben zich goed voorbereid op de aanstaande wissel. Ze hebben beiden van tevoren een opdracht voor zichzelf en elkaar geformuleerd. Deze opdrachten geven niet alleen richting aan wat zij tijdens de wissel over en weer te weten willen komen. Het helpt hen ook om zoveel mogelijk uit de wissel te halen: voor zichzelf, hun organisaties en vooral ook de onderlinge samenwerking. Ze vinden het leuk en ook best een beetje spannend, maar zijn inmiddels ook helemaal klaar voor de ruil op 1 november 2018.

Trading Places

De wissel is ontstaan door deelname aan het concept Trading Places van Buro B. Het idee is dat directeur-bestuurders van woningcorporaties 1 à 2 weken van functie wisselen met één van hun samenwerkingspartners. Dat kunnen directeuren of bestuurders zijn van bijvoorbeeld gemeenten, bouwbedrijven, energiebedrijven of zorginstellingen. Het doel is het versterken van wederzijdse samenwerking en het versterken van leiderschap van deelnemers. Zie voor meer informatie: www.tradingplaces.work.

De wissel volgen?

De wissel van Tinka van Rood en Joanne Blaak is te volgen via de social media kanalen van beide organisatie en de volgende websites:

www.trivire.nl

 www.legerdesheils.nl/zuidwest-nederland

www.tradingplaces.work