100e woning verbeterd in Dubbeldam!

Op donderdag 1 juni 2023 was het tijd voor een feestje in Dubbeldam! In deze wijk zijn we in samenwerking met aannemer Zwaluwe Bouw druk bezig met het verbeteren van de woningen. Op 1 juni 2023 vierde wij met elkaar dat de 100e woning verbeterd is! Natuurlijk zijn de bewoners van deze woning in het zonnetje gezet, maar ook aan de andere buurtbewoners is gedacht.

Het project 

We voeren energiebesparende maatregelen uit aan 298 woningen in de wijk Dubbeldam in Dordrecht. In juni 2022 is Zwaluwe Bouw gestart met het vervangen van de badkamers, keukens en toiletten bij de woningen die daarvoor in aanmerking kwamen. In oktober 2022 is Zwaluwe Bouw  begonnen met de verduurzaming van 86 woningen aan de Platanenlaan en Magnoliastraat en 46 woningen aan de Seringenstraat en Goudenregenstraat. Door deze verbeteringen zijn de woningen straks weer klaar voor de toekomst, met een lager energieverbruik - gemiddeld energielabel A - geen tocht en schimmel meer, een goed geïsoleerde en beter geventileerde woning, een frisse uitstraling en een veiliger thuis. Alles over het project leest u hier.

100e woning vieren

Inmiddels is de 100e woning verbeterd en dit konden we niet stilletjes voorbij laten gaan. Samen met Zwaluwe Bouw hebben we de bewoners van de 100e woning verrast met een insecten hotel. Het cadeau werd goed ontvangen. Deze bewoners nemen actief deel aan de klankbordgroep waardoor ze, ook namens de andere bewoners in de wijk, hebben meegedacht met het plan en de uitvoering. Ze zijn erg blij met hun verbeterde woning!

Sociaal frietje

Omdat je een feestje nooit alleen viert hebben we ook een ‘Sociaal Frietje’ georganiseerd voor de bewoners uit de complexen in Dubbeldam die al mogen geniet van hun verduurzaamde woning, waar het project in uitvoering is en waar binnenkort gestart wordt met de werkzaamheden. Natuurlijk waren hierbij ook de partijen aanwezig waarmee we dit project samen tot een succes brengen, voor een écht ‘frietje sociaal’. Het was leuk om even op een andere manier met de bewoners in gesprek te gaan en te zien hoe ze ook als buurtbewoners met elkaar in gesprek gingen. Zwaluwe Bouw heeft hier een mooie compilatiefilm van gemaakt.