Energiehulp in uw gemeente

Wist u dat er in uw gemeente energiehulpen en - coaches aanwezig zijn die u kunnen helpen bij het besparen van energiekosten?In dit bericht leest u meer over de verschillende energiehulpen/coaches die actief zijn in uw gemeente.

Dordrecht

Woont u in Dordrecht? De gemeente Dordrecht biedt u gratis hulp aan van een energiehulp. Tijdens een bezoek van de energiehulp krijgt uwgratis materialen zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze brengt de energiehulp ook gelijk aan. Daarbij krijgt u tips over energieverbruik die precies bij uw huis of woonsituatie passen. Hier maakt u een gratis afspraak.

Zwijndrecht

Woont u in Zwijndrecht? Dan zijn er de energiecoach en fixbrigade. Welzijnsorganisatie Diverz organiseert iedere woensdag van 13:00 tot 15:00 uur een energiespreekuur in Xiejezo aan de Grote Beerstraat 10. Hier kunt u onder andere terecht met vragen over de energietoeslag en uw energierekening. U kunt gratis advies krijgen van een energiecoach. De energiecoach gaat met u in gesprek en kijkt samen met u waar energie te besparen is. Indien nodig wordt de fixbrigade ingeschakeld. Deze klussendienst brengt met uw toestemming gratis energiebesparende maatregelen aan in uw woning. Denk hierbij aan het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips, energievriendelijke lampen en een borstel in de brievenbus tegen de tocht.  U kunt gewoon binnen lopen en hoeft vooraf geen afspraak te maken.

Hendrik-Ido-Ambacht

Woont u in Hendrik-Ido-Ambacht? De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht biedt u gratis hulp aan van een energiehulp. Tijdens een bezoek van de energiehulp krijgt uw gratis materialen zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze brengt de energiehulp ook gelijk aan. Daarbij krijgt u tips over energieverbruik die precies bij uw huis of woonsituatie passen. Hier maakt u een gratis afspraak.

Regionaal

Er is ook een Regionaal Energieloket. Als huurders uit Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht vragen hebben rondom energie besparen en duurzaam wonen, kan men terecht bij het Regionaal Energieloket voor onafhankelijke informatie.  

HVC energiecoach: neemt u warmte af bij HVC en verbruikt u veel warmte? HVC benadert zelf klanten die veel warmte verbruiken en dus voor hoge kosten kunnen komen te staan. U kunt zelf dus geen afspraak maken bij HVC. Met een persoonlijk gesprek en inzicht in het dagelijkse warmteverbruik, analyseert HVC hoe het komt dat er zoveel meer is verbruikt. Door het achterhalen van deze informatie kan de energiecoach de beste tips en trucs geven voor uw specifieke situatie.