Energie: de regelingen in uw gemeente

Besparen op uw energiekosten? Daar helpen verschillende organisaties u graag bij. In dit bericht hebben wij de regelingen voor u op een rijtje gezet.

Dordrecht

De Energiehulp: de gemeente Dordrecht biedt u gratis hulp aan van een energiehulp. Tijdens een bezoek van de energiehulp krijgt u gratis materialen zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze brengt de energiehulp ook gelijk aan. Daarbij krijgt u tips (over energieverbruik) die precies bij uw huis of situatie passen. Hier maakt u een afspraak.

De SlimWonen App: grip krijgen op uw energierekening begint bij inzicht krijgen in uw verbruik. Daarom biedt Trivire in samenwerking met de gemeente Dordrecht de huurders met centrale verwarming de SlimWonen App aan. Voor goed gebruik moet u wel een slimme meter in uw meterkast hebben. We vertellen u hier meer over het activeren en gebruiken van de SlimWonen App.

Het Energiefonds het Energiefonds Dordt is bedoeld om financiële ondersteuning te bieden aan stadsgenoten die door de stijgende energiekosten in problemen komen. Aanvragen kunnen ingediend worden door maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij hulp aan minima, zoals het sociaal wijkteam.  Meer informatie vindt u hier.

Zwijndrecht

Energiespreekuur, energiecoach en fixbrigade (Diverz): welzijnsorganisatie Diverz organiseert iedere woensdag van 13:00 tot 15:00 uur een energiespreekuur in Xiejezo aan de Grote Beerstraat 10. Hier kunt u terecht met vragen over de energietoeslag, de energierekening, etc. U kunt gratis advies krijgen van een energiecoach. De energiecoach gaat met u in gesprek en kijkt samen met u waar energie te besparen is. Indien nodig wordt de fixbrigade ingeschakeld. Deze klussendienst brengt met uw toestemming gratis energiebesparende maatregelen in uw woning. Denk hierbij aan het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips, energievriendelijke lampen en een borstel in de brievenbus tegen de tocht.  U kunt gewoon binnen lopen en hoeft vooraf geen afspraak te maken.

Hendrik-Ido-Ambacht

De Energiehulp: ook in Hendrik-Ido-Ambacht zijn er sinds kort energiehulpen actief. Tijdens een bezoek van de energiehulp krijgt u gratis materialen zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze brengt de energiehulp ook gelijk aan. Daarbij krijgt u tips (over energieverbruik) die precies bij uw huis of situatie passen. Hier maakt u een afspraak.

Huiskamer van de Wijk: een Huiskamer van de Wijk is een plek in de wijk waar u terecht kunt voor advies, hulp en ondersteuning en voor gezamenlijke activiteiten. Op dit moment zijn er drie: op het Banckertplein aan de ‘even’-zijde en in De Ark. Afgelopen zomer is er een Huiskamer geopend in Wielstaete. De Huiskamer bevindt zich aan de linkerzijde van de entree van Wielstaete.

In Huiskamer van de Wijk in De Ark is er iedere woensdag van 09.00 - 11.00 een energiecoach van de Drechtse Stromen aanwezig voor advies over energiebesparing, subsidieregelingen en wooncomfort. Wilt u weten wie er aanwezig is? Belt u dan met het Sociaal Wijkteam tel: 078 – 6822416.

Overige regelingen (regionaal)

Regionaal Energieloket:  als huurders uit Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht vragen hebben rondom energie besparen en duurzaam wonen, kan men terecht bij het Regionaal Energieloket voor onafhankelijke informatie.  

HVC energiecoach:  HVC maakt gebruik van eigen energiecoaches. De energiecoach gaat langs bij klanten van HVC die waarschijnlijk een hogere jaarnota krijgen, omdat zij veel warmte verbruiken. Met een persoonlijk gesprek en inzicht in het dagelijkse warmteverbruik, analyseren ze hoe het komt dat er zoveel meer is verbruikt. Door het achterhalen van deze informatie kunnen ze als energiecoaches de beste tips en tricks geven om ervoor te zorgen dat hij of zij vanaf heden minder warmte zal verbruiken. HVC benadert deze klanten zelf.