Huurster aan het woord: mevrouw Linda de Rooij

Voor dit interview spraken wij met onze huurster mevrouw Linda de Rooij  zij huurt niet alleen haar woning maar ook haar winkelpand bij Trivire. Haar kat Hans is een begrip in de winkelstraat. 

Als ik hier door de straat loop, zie ik vaak kater Hans in de etalage zitten. Volgens mij is hij bekend in de buurt?

"Ja, dit is wel een van de bekendste katten van de Vleeshouwersstraat. Er komen mensen van heinde en verre voor de winkel, maar eigenlijk komen ze voor Hans."

Hoe bent u hier zo terechtgekomen? Het lijkt wel een lot uit de loterij.

"Ja, dat klopt. Nou, ik zat al hier in de Vleeshouwersstraat, op nummer 10. Ik huurde van een makelaarskantoor. Toen had ik ook een winkeltje en daarboven woonde ik. Alleen had ik toen geen dakterras en dat heb ik hier wel. Ik wist van Trivire dat ze voor dit pand iemand wilden hebben die er een leuk winkeltje van maakte. Het moest een winkeltje zijn dat gewoon open is en er leuk en verzorgd uitziet."

Hoe is het dan om nu in een pand van een woningcorporatie te zitten?

"Ja, ik vind het wel relaxed. Als er iets is, hoef ik alleen te bellen en ze komen langs. Dat is echt wel lekker. Volgend jaar wordt het hele pand geschilderd aan de buitenkant."

Hoe bevalt het dat u bij uw werk woont?

"De combinatie is echt geweldig. Ik hoef maar één keer gas en licht te betalen, en internet. Natuurlijk betaal ik wel wat meer huur, maar daar krijg ik ook een huis én winkel voor. Dus ja, de combinatie is gewoon superleuk."

Bekijk het gehele interview in onderstaande video.

Dit interview komt uit de vijfde editie van onze Koerskrant. Hier kunt u de hele Koerskrant nog een keer lezen.