Iedereen een (t)huis!

Steeds meer mensen krijgen met schulden te maken. Zeker nu de energielasten en boodschappen steeds duurder worden. Juist dan is het belangrijk dat de basis, je huis, je thuis blijft. Op maandag 14 november 2022 tekende onze bestuurder Tinka van Rood, samen met een ​groot aantal partijen, een regionale overeenkomst om huisuitzetting zoveel mogelijk te voorkomen: de Preventie Huisuitzetting (PHU).

Samen van betekenis

In de Preventie Huisuitzetting staan afspraken over het verder terugdringen van het aantal gedwongen huisuitzettingen in de regio Zuid-Holland Zuid. De afgelopen jaren is al een flinke slag geslagen in het verminderen van het aantal huisuitzettingen. Hiermee wordt veel menselijk leed voor kwetsbare groepen bespaard en worden maatschappelijke kosten voorkomen.

Met de gemeenten uit Drechtsteden en Alblasserwaard, collega-corporaties, sociale wijkteams en de Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland Zuid trekken we samen op om huisuitzettingen door betalingsachterstanden tegen te gaan. Door het tekenen van deze overeenkomst kunnen we vroeg signalen delen met elkaar. En goede hulp bieden of snel opschalen naar het Lokaal Zorgnetwerk als dat nodig is. Zo zijn we met elkaar van betekenis! 

* Foto's zijn gemaakt door Ineke Linsen