Neem een kijkje bij de Merwedehuusjes

Vanaf woensdag 3 november om 21.30 uur op NPO 1 is het programma Welkom in… Containerdorp te zien. Tijdens dit programma gaat oud politieagent Dwight van de Vijver op bezoek bij mensen uit de randen van de maatschappij. Hij ontmoet hen in hun leefomgeving om te ontdekken wat de verhalen achter deze mensen zijn. Dwight gaat onder andere langs bij de Merwedehuusjes in Dordrecht een woonconcept van Trivire en het Leger des Heils.

De Merwedehuusjes bieden een stabiele woonplek

Sinds december 2018 vormen 5 woonunits op de Kerkeplaat in Dordrecht de Merwedehuusjes. De Merwedehuusjes bieden langdurig daklozen met complexe psychische problemen een stabiele woonplek. Ze hebben hun eigen woonkamer met keukentje, badkamer en slaapkamer. Zij wonen hier onder begeleiding van het Leger des Heils. Het is een plek waar zij zichzelf kunnen zijn zonder overlast te veroorzaken in de stad.

Samenwerking

Bij de realisatie van het project zijn veel partijen betrokken geweest bestaande uit: gemeente Dordrecht, Trivire, Leger des Heils, Team Toeleiding & Bemoeizorg, GGZ partners (Yulius, De Hoop, Antes, ASVZ, Leger des Heils) en de politie.

Neem een kijkje

Tijdens het programma gaat Dwight van de Vijver op bezoek bij de bewoners van de Merwedehuusjes. Een jaar lang loopt hij met hen en mee en gaat hij met hun in gesprek over hoe zij hier terecht zijn gekomen. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf woensdag 3 november om 21.30 uur op NPO1 naar Welkom in… Containerdorp.