Nieuwbouw van 114 sociale huurwoningen in de wijk Nieuw Krispijn feestelijk van start!

In de wijk Nieuw Krispijn in Dordrecht is direct na de bouwvak 2022 gestart met de bouw van 114 sociale huurwoningen. Met de sloop van 84 woningen en het terugplaatsen van 114 nieuwe woningen, zorgt Trivire ervoor dat de woningvoorraad toeneemt en nog meer mensen een thuis gaan vinden in deze mooie wijk. Vandaag, 16 november 2022, metselden wethouder Peter Heijkoop, bestuurder van Trivire Tinka van Rood en directeur van Kroon & Koning Ivo Zweekhorst onder het toeziend oog van de bewoners uit de wijk met elkaar om 11.00 uur symbolisch een eerste muurtje. En daarmee ging de bouw feestelijk van start!

“Bij Trivire vinden we dat iedereen niet alleen een huis verdient, maar vooral ook een thuis. Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Een thuishaven. En dat reikt verder dan de stenen muren van een huis. Ook de omgeving waarin iemands huis staat is daarbij erg belangrijk. En het liefst zien we ook nog dat buren goed contact met elkaar hebben, want dat maakt wonen op een plekje pas echt fijn. Door samen met de buurtbewoners en onze partners het startsein te geven voor de bouw van dit mooie project in deze bijzondere wijk, geven wij samen invulling aan wat wij noemen ‘wonen voor iedereen’: voldoende betaalbare, duurzame woningen in een schone, hele en veilige buurt. Zo hopen wij echt van betekenis te zijn voor de generatie van nu en in de toekomst.

Het project

In januari 2022 is Trivire gestart met de sloop van 84 woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat, Mariannestraat en Anna Paulownastraat in Nieuw Krispijn. Op deze plek worden 114 nieuwe, duurzame sociale huurwoningen teruggebouwd. Dit betekent een toename van de woningvoorraad met 30 woningen.

Het project omvat 67 eengezinswoningen. Naast de eengezinswoningen komen er 47 (galerij)appartementen, waarvan 4 woningen worden uitgewerkt als mindervalide woning. Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht heeft daar een ontwerp voor gemaakt.

De openbare inrichting wordt in samenwerking met gemeente Dordrecht ingevuld. Hierbij is rekening gehouden met de komst van veel groenvoorziening en een autoluwe/autovrije straat. Hierdoor ontstaat een rustige, kindvriendelijke buurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.

Samen met bewoners

Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van de bewoners. Allereerst moesten alle bewoners van de 84 woningen hun huis en haard verlaten. Dit was een zeer emotioneel proces en zeker voor die mensen die al meer dan 40 jaar op deze plek woonden. Toch is deze uitverhuizing goed verlopen en zagen veel mensen het ook als een kans om met voorrang en een verhuiskostenvergoeding naar een comfortabel en duurzaam (zorg) appartement door te stromen. Inmiddels hebben zij allemaal een nieuw thuis gevonden.

In januari 2022 ging de sloop van de woningen van start. Dit heeft veel gevraagd van de omwonenden qua overlast. Toch was Trivire altijd welkom bij de omwonenden thuis. Trivire wil de omwonenden bedanken voor hun geduld en medewerking.

Oplevering en beschikbaarheid

Naar verwachting worden de woningen opgeleverd in het najaar van 2023. De woningen worden enkele maanden voor de oplevering op Woonkeus geadverteerd. Alle geïnteresseerden kunnen reageren als zij aan de voorwaarden voldoen als het gaat om huishoudgrootte en inkomen. Degene met de meeste punten, komt als eerste in aanmerking.