Wonen met een plus in Sterrenburg van start

In Het Sterrenwiel aan het Dalmeijerplein in Sterrenburg startte woensdag 9 november officieel Wonen met een Plus. Dit is een samenwerkingsverband tussen Trivire, Stichting Het Spectrum, FrisFacilitair en Lilly’s. Wonen met een Plus zorgt ervoor dat bewoners van Het Sterrenwiel langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Een van de voordelen voor de bewoners van Het Sterrenwiel is dat zij voortaan met vragen en voor advies naar de Plus Consulent kunnen gaan. Deze Plus Consulent ziet ook toe op de schoonmaak, de veiligheid, de spelregels en sfeer in het gebouw.

Ontmoeten

In de vernieuwde ontmoetingsruimte op de begane grond kunnen (wijk)bewoners samenkomen voor allerlei activiteiten. Dagelijks zorgt Lilly’s voor verse en gezonde maaltijden, fruit, zuivel, verse sapjes, wraps, belegde broodjes, soepen en frisse salades. Verder is daar een winkeltje met verse bloemen, planten, keramiek, kaarten en cadeauartikelen.

Feestelijke start

Om dit nieuwe woonconcept Wonen met een Plus in Het Sterrenwiel officieel te starten was er een feestelijk moment op woensdag 9 november. Hierbij was onder andere wethouder Chris van Benschop (zorg) aanwezig. De vier partijen en een bewoner legden symbolisch de puzzelstukken bijeen om samen een geheel te vormen.