Pand Merbau 62-64 krijgt nieuwe bewoners

Tijdelijke woonruimte als tussenstap naar zelfstandig wonen

In de drie woningen Merbau 62 – 64 in Dordrecht, waar voorheen het Polderhuis was gevestigd, biedt Trivire in samenwerking met het Leger des Heils de mogelijkheid voor tijdelijk begeleid wonen. In het pand, dat bestaat uit 18 kamers met gedeeld sanitair en gemeenschappelijke ruimten, huren mensen tijdelijk een kamer (maximaal 12 maanden). Deze tijdelijke woonplek is een tussenstap naar zelfstandig wonen.

Wethouder Peter Heijkoop: "De gemeente Dordrecht, het Leger des Heils en Trivire vinden het belangrijk dat mensen die door omstandigheden hun woonruimte zijn kwijtgeraakt een kans krijgen voor een nieuwe start. Aan de Merbau is hiervoor een stabiele plek gevonden. Het Leger des Heils heeft in de wijk Sterrenburg eerder een tweetal woningen ingericht voor tijdelijk begeleid wonen. De ervaringen hiermee zijn positief. Dat verwacht ik op deze plek ook. De nieuwe bewoners zien uit naar deze volgende stap in hun zelfstandigheid."

Stap naar zelfstandigheid

Trivire verhuurt de panden aan het Leger des Heils. Het Leger des Heils selecteert mensen die in aanmerking komen voor een tijdelijke woonplek in Merbau. Deze mensen kijken uit naar meer zelfstandigheid om vervolgens helemaal zelfstandig te gaan wonen. Alle bewoners hebben werk of dagbesteding. Het Leger des Heils biedt passende ondersteuning en heeft een huismeester in dienst die regelmatig in het pand aanwezig is.

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.