Paulus Potter- en Vermeerstraat in Zwijndrecht klaar voor de toekomst!

Op maandag 21 juni 2021 vierden we dat de werkzaamheden aan de P. Potter- en Vermeerstraat e.o. in Zwijndrecht afgerond zijn. In het najaar van 2019 begonnen Trivire en Van Wijnen met de verduurzaming van 168 woningen in Zwijndrecht aan de P. Potter en Vermeerstraat. De woningen zijn hiermee van een label G/F naar label A gegaan. Onlangs heeft Van Wijnen alle werkzaamheden afgerond en kunnen de huurders genieten van hun energiezuinige woning. De bewoners krijgen hiermee aanzienlijk lagere woonlasten, er is minder CO2-uitstoot en de omgeving is een fijnere plek om te wonen!

Energetische maatregelen

Om de naoorlogse eengezinswoningen in de wijk Kort Ambacht naar een label A te krijgen, waren er uiteraard flinke ingrepen nodig. Zo zijn de kruipruimtes, daken en gevels geïsoleerd en zijn er zonnepanelen geplaatst. De kozijnen, beglazing, voor- en achterdeur en mechanische ventilatie zijn vervangen. En om de woning direct ook aan te passen aan de huidige tijd is in veel gevallen ook de badkamer, keuken en toilet aangepakt.

Een bewoner van de Vermeerstraat: "Het is ongelooflijk, ik betaal nu bijna de helft minder aan mijn verwarming en elektriciteit, dit had ik niet verwacht!"

Tweede fase

Nu de woningen klaar zijn voor de toekomst, kijken we ook alvast naar welke mogelijkheden we hebben voor de tuinen en de schuren. De schuren vervangen we namelijk in 2022 en daarbij willen we met de huurders samen gelijk kijken naar de gevolgen van de klimaatverandering op de eigen tuin en wat we daarin samen kunnen doen.

Feestelijke afsluiting

Om het resultaat met elkaar te vieren, deelden medewerkers van Van Wijnen en Trivire mooie planten uit en konden de bewoners bij de haringkar een lekker hapje en drankje halen. Ook leuk om alle buren weer eens wat uitgebreider te spreken!