Sloop naoorlogse woningen Nieuw Krispijn begonnen

De afgelopen maanden zagen de lege, dichtgespijkerde woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat en omliggende straten er troosteloos uit. De voorbereidingen voor de sloop van de woningen werden door Trivire getroffen: alle bewoners zijn verhuisd inclusief de aanwezige huismussen, egels en vleermuizen, de leidingen voor gas, water en elektra zijn verwijderd net als het aanwezige asbest en het dak. Op maandag 17 januari kon de echte sloop dan ook beginnen!

Goede samenwerking tijdens leegstand

Nadat de laatste bewoners vertrokken uit oude woningen bleven lege, dichtgespijkerde woningen over die gevoelig zijn voor vandalisme. Dankzij een goede samenwerking met de wijkagent, beveiliging en het sloopbedrijf kon het sloopgebied zo veilig mogelijk worden gehouden. Camerabeveiliging, extra controles door beveiliging en vooral ook de hulp van omwonenden was goud waard. Zij waren de ogen en oren in de buurt en hebben steeds tijdig geïnformeerd als er iets niet pluis was. Het korte lijntje tussen hen, de sociaal projectleider van Trivire en de andere betrokken partijen werd erg gewaardeerd.

Bouw eengezinswoningen en appartementen in 2023 klaar

Op de plek van de oude woningen bouwt Kroon & De Koning in opdracht van Trivire 68 eengezinswoningen en 46 (galerij)appartementen. Lugten Malschaert Architecten ontwierp de woningen. De eengezinswoningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een tuin. De appartementen hebben twee slaapkamers en een balkon. In het derde kwartaal van 2022 start de bouw van deze woningen en als alles mee zit kunnen we de woningen in het najaar van 2023 opleveren aan de nieuwe bewoners.

Rustige, groene buurt

Samen met de gemeente Dordrecht is er bij de openbare inrichting rekening gehouden met de komst van veel groenvoorziening en autoluwe/autovrije straat. Hierdoor ontstaat een rustige, kindvriendelijke buurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.

Woonkeus

Heeft u interesse in een nieuwe woning aan de Charlotte de Bourbonstraat en omgeving? Zorg er dan voor dat u ingeschreven staat bij Woonkeus. De woningen worden enkele maanden voor de oplevering op Woonkeus geadverteerd. Alle geïnteresseerden kunnen reageren als zij aan de voorwaarden voldoen als het gaat om huishoudgrootte en inkomen. Degene met de meeste punten, komt als eerste in aanmerking.