Trivire en Stichting Helpende Handen Nederland openen meldpunt voor onbegrijpelijke zaken in de Tuin van Sterrenburg

Iets niet begrijpen overkomt iedereen weleens. Dat is normaal. Ook de klanten van Trivire en Helpende Handen lopen hier regelmatig tegenaan. En als we het weten, dan kunnen we hier iets aan doen en zaken eenvoudiger maken. Daarom openen beide organisaties in samenwerking met de Tuin van Sterrenburg op vrijdag 17 juni en woensdag 22 juni een speciaal meldpunt. Inwoners van de wijk Sterrenburg, maar ook daarbuiten, kunnen hier melding komen doen van zaken die zij niet begrijpen en daar gaan de samenwerkende organisaties vervolgens mee aan de slag. Zo maken we Nederland met elkaar een beetje eenvoudiger!

Hoe werkt het?

Op vrijdag 17 juni van 10:00 tot 13:00 uur en op woensdag 22 juni van 13:00 tot 16:30 uur staan medewerkers van Trivire, Helpende Handen, de wijkwinkel Sterrenburg en vrijwilligers in het Tuinhuis van Sterrenburg aan de Jagerweg 1 in Dordrecht klaar om bewoners te helpen bij zaken die ze niet goed begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan een brief van de woningcorporatie die wel erg lastig is of een formulier van de gemeente dat niet makkelijk in te vullen is. Wat het probleem ook is, Trivire en Helpende Handen staan die dag klaar om te helpen. De bewoners kunnen hun vraag in een knalgele kliko gooien die daar deze dagen staat of direct in gesprek gaan met medewerkers van Trivire en Helpende Handen die deze dagen aanwezig zijn. Alle meldingen die binnen komen worden opgepakt.

Ook lopen er deze dagen medewerkers en vrijwilligers van beide organisaties én samenwerkingspartners rond in de wijk. Zij spreken bewoners aan en vragen hen actief of zij zaken hebben waar we hen bij kunnen helpen te verduidelijken.

Huh? Wat bedoelt u?

Het initiatief voor dit meldpunt komt van het Actieprogramma ‘Huh? Wat bedoelt u?’. Een organisatie die iedereen “ Huh? Wat bedoelt u? “ laat zeggen. Op deze manier wordt iets niet begrijpen weer normaal. En kunnen organisaties zien waar het eenvoudiger moet. Samen met iedereen zij heel Nederland eenvoudig. Trivire en Helpende Handen leveren daar graag een bijdrage aan. Niet alleen omdat ze het een mooi initiatief vinden, maar vooral omdat zij in de dagelijkse praktijk zelf regelmatig tegen onbegrijpelijke zaken aanlopen. Wij willen begrijpelijk zijn voor iedereen. En dit is een mooie manier om daarmee direct aan de slag te gaan.

Voor wie?

Het meldpunt voor onbegrijpelijke zaken bevindt zich deze dagen in de Tuin van Sterrenburg in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Een wijk waar veel klanten van zowel Trivire als Helpende Handen wonen. Betekent dit dan dat alleen die bewoners welkom zijn? Nee, zeker niet. Iedereen is deze dag welkom om een melding te komen doen van onbegrijpelijke zaken. Dus denk jij weleens Huh? Wat bedoelt u? Meld het dan bij de knalgele kliko!