Rhiant en Trivire realiseren 28 sociale huurwoningen in de Volgerlanden

De Vier Dorpjes in De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht krijgen steeds meer vorm. De Straatjes is het tweede dorpje dat ontwikkeld wordt. Hier realiseren Rhiant en Trivire samen 28 nieuwe sociale huurwoningen. Beide woningcorporaties leveren zo een bijdrage aan de toename van de sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. Rhiant en Trivire verhuren elk 14 woningen. Op dinsdag 14 juni werd door de directeur-bestuurders van Rhiant en Trivire de symbolische 1e steen gelegd.

Nieuwbouwwoningen in De Straatjes

De nieuwbouwwijk De Straatjes is een dorpje waar de straatjes en pleintjes het speelterrein vormen van sociale ontmoeting. De 28 eengezinswoningen van Rhiant en Trivire zijn verdeeld tussen de zes woonblokken in de wijk en staan dus tussen de koopwoningen. De woningen hebben een oppervlakte van ongeveer 98 vierkante meter. De woningen zijn energiezuinig en worden aangesloten op het warmtenet van HVC.

Ron van der Hoek, projectleider bij Rhiant: “Voor het eerst in 10 jaar bouwt Rhiant weer nieuwe woningen. Het is een mooie ontwikkeling om bij te kunnen dragen aan de beschikbaarheid van nieuwe woningen. Bijzonder aan dit project is ook dat de 14 woningen van Rhiant opgeleverd worden met zonnepanelen.”

Selwyn van der Kleijn: “In een fijn samenwerkingsverband met Rhiant realiseert Trivire prachtige, moderne en energiezuinige eengezinswoningen. Ik weet zeker dat onze toekomstige huurders hier een fijn (t)huis gaan vinden in een nieuw stukje in De Volgerlanden. Het voelt dan ook goed dat we hier inmiddels weer een stapje verder in zijn.”

Start inschrijving is najaar 2022

Alle woningen worden als sociale huurwoning via Woonkeus verhuurd. De verwachting is dat de woningen in het derde kwartaal van 2022 geadverteerd worden. De woningen worden naar verwachting in november 2022 opgeleverd.