Trivire steekt zichzelf in een nieuw en duurzaam jasje

Al een lange tijd steekt Trivire veel energie in het fasegewijs energiezuiniger maken van haar woningen. Echter voldoet ons eigen jasje, ons kantoor aan de Callistolaan in Dordrecht, ook niet meer aan bepaalde eisen. Vandaar dat wij in februari 2019 starten met het verbouwen van ons huidige kantoor.

Waarom?

Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van ons kantoor zijn aanpassingen nodig. Omdat Trivire duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan, combineren we de nodige onderhoudswerkzaamheden met aanpassingen om ons kantoor energiezuiniger te maken. Zo isoleren we de vloer en het dak, plaatsen we zonnepanelen en ledverlichting en het klimaatsysteem wordt aangepast. Met alle aanpassingen gaan we van label C naar label A.

Maar ook het gehele interieur verandert, omdat we op een andere manier gaan werken. We willen namelijk flexibeler en efficiƫnter omgaan met onze werkplekken. Hierdoor hebben we minder ruimte voor onszelf nodig en kunnen we de rest van het pand verhuren aan andere organisaties. We zijn hierover met diverse partijen in gesprek.

Klantenpanel

Omdat we graag wilden weten wat onze klanten van de plannen vinden, hebben we een digitaal klantenpanel gehouden. Het ontwerp van de nieuwe ontvangstruimte werd als prettig (cijfer 7,4) ervaren. Wel is er een kanttekening geplaatst bij de privacy in de ontvangstruimte. Hier is in het definitieve ontwerp dan ook rekening mee gehouden. Ook gaven klanten aan belang te hechten aan een koffie- en theevoorziening, leestafel en kinderhoek. Deze onderdelen zijn ook allemaal in de ontvangstruimte terug te vinden.

Planning

Als alles volgens planning verloopt, starten we in februari 2019 met de verbouwing. We doen dit in fases. Tijdens de verbouwing maken we gebruik van de delen van ons kantoor die op dat moment beschikbaar zijn en andere locaties. Het kantoor blijft dus wel in gebruik, maar in mindere mate. We blijven tijdens de verbouwing toegankelijk voor onze klanten, maar proberen hen waar mogelijk op onze wijksteunpunten te ontvangen.

Naar verwachting is voor de zomer van 2019 het eerste deel van de verbouwing klaar. De volledige verbouwing ronden we af in het najaar van 2019. Als het zover is, nodigen wij uiteraard belangstellenden uit het resultaat te komen bekijken.

Dienstverlening

Uiteraard doen we ons uiterste best onze klanten en bezoekers zo min mogelijk te belasten met de verbouwing. Maar net als een verbouwing thuis, hebben we te maken met (geluids)overlast en tijdelijke voorzieningen. Helaas kan dit ervoor zorgen dat de dienstverlening minder optimaal is dan gebruikelijk.