Trivire verduurzaamt 392 woningen PJ Oudplein en Gerbrandyplein in Zwijndrecht

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen binnenkort een duurzame upgrade. Aan de gebouwen en in alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd. Trivire en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op donderdag 14 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.

“Door gebruik te maken van de kennis, professionaliteit en ervaring van het consortium van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour hebben we het beste in elkaar boven gehaald. Daarmee zijn de belangen van onze klanten extra goed bediend. En daar doen we het graag voor!” aldus Tinka van Rood, bestuurder van Trivire.

Hans van der Krogt vult namens Team ERAflats aan: “Wij vinden het heel mooi dat we ook deze ERAflats een duurzame upgrade kunnen geven, waardoor de woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst.  Na het groot onderhoud kunnen de bewoners weer jaren genieten in hun vernieuwde woning, en dat is uiteindelijk waar we het voor doen.”

Een moderne nieuwe uitstraling en meer wooncomfort

Alle drie de flats krijgen vernieuwde, meer transparante entrees. Ook de plinten van de gebouwen worden aangepakt. Samen met nieuwe galerijhekken op de eerste etage, zorgen deze aanpassingen voor een frisse en moderne uitstraling van de totale gebouwen. Dat was ook het uitgangspunt bij het ontwerp, gemaakt door A3 Architecten. Maar, de onderhoudscombinatie verandert niet alleen de uitstraling van de gebouwen, zo vertelt Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats: “we verbeteren ook de isolatie, waarmee een forse energiebesparing gerealiseerd wordt, en dat zorgt voor meer wooncomfort voor bewoners. In de woningen vernieuwen we daarnaast, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet. Ook maken we verschillende installaties individueel regelbaar en vergroten we de veiligheid door het installeren van nieuwe functies zoals een videofoon.” Bij de voorbereidingen was de samenwerking met het klantenpanel en hun input van toegevoegde waarde. De werkzaamheden starten in maart 2019 en zijn naar verwachting halverwege 2020 gereed.

Over Team ERAflats

Team ERAflats is een samenwerking van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Samen ontwikkelden deze partijen een specifieke aanpak voor groot onderhoud van de ERAflats. Hierin combineren ze hun kennis van de bouw in de jaren ’60 en ’70 met hun jarenlange ervaring in het groot onderhoud. Inmiddels zijn al verschillende ERAflats gerenoveerd door Team ERAflats.