Wonen in een woongemeenschap ook iets voor u?

In enkele woongebouwen van Trivire woont een woongemeenschap. Zo ook aan de Palissander in Stadspolders. Benieuwd wat een woongemeenschap inhoudt? Bezoek dan de open dag aan de Palissander op zaterdag 16 oktober 2021!

Woongemeenschap Oude*R*landshoek

Ongeveer 50 senioren – zowel echtparen als alleenstaanden – wonen met elkaar samen in één woongebouw. Ieder heeft zijn eigen appartement, maar er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes waar activiteiten plaatsvinden. Zo wordt er met elkaar koffie gedronken en spelletjes gespeeld. Maar er worden ook mosselavonden en uitstapjes georganiseerd. Het is dan ook de bedoeling dat iedereen binnen de woongemeenschap zijn of haar eigen steentje bijdraagt. Daar staat tegenover dat men ook voor elkaar klaar staat. Voor een gezellig praatje, maar een boodschap voor elkaar meenemen is ook een kleine moeite.

Wachtlijst

Als woongemeenschap ben je meer bij de buren betrokken dan in een normaal woongebouw. Het is dus van belang dat bewoners bij elkaar passen. Vandaar dat een woongemeenschap zelf kandidaat-huurders aan mag dragen voor een leegkomende woning. Hiervoor hebben zij dan ook een eigen wachtlijst. Belangrijk is wel dat de huurders 55 jaar of ouder zijn en het inkomen passend is voor een sociale huurwoning.
Woongemeenschap Oude*R*landshoek is op zoek naar nieuwe mensen voor op de wachtlijst. Bent u fit, ondernemend en houdt u van gezelligheid? Misschien is de woongemeenschap dan iets voor u! Er is vooral behoefte aan echtparen die hun steentje bij willen dragen binnen de gemeenschap.

Kom naar de open dag!

Nieuwsgierig geworden naar de woongemeenschap Oude*R*landshoek? Kom dan een kijkje nemen tijdens de open dag op zaterdag 16 oktober 2021 aan Palissander 82-118. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er rondleidingen door het gebouw en bewoners van de woongemeenschap vertellen meer over de activiteiten die georganiseerd worden en de huisregels die er zijn.
Voor meer informatie over de open dag, de woongemeenschap en de wachtlijst kunt u terecht op www.ouderlandshoek.nl. U kunt ook bellen met Bas den Braven via telefoonnummer 06 22 47 97 47.