Doorstromen: vind een woning die past bij uw leefsituatie

Bij Trivire vinden we dat iedereen een woning verdient die past bij zijn of haar leefsituatie. De doorstroommakelaar is een van de middelen die we inzetten om ervoor te zorgen dat onze huurders ook in de toekomst passend blijven wonen. Als doorstroommakelaar helpt onze collega Natasja huurders van 55 jaar en ouder die in een vier- of vijf-kamer eengezinswoning wonen en willen verhuizen, doordat bijvoorbeeld traplopen of de tuin bijhouden steeds vermoeiender wordt, naar een nieuwe, kleinere en meer passende woning. Inmiddels is onze doorstroommakelaar alweer twee jaar actief en heeft al 48 succesvolle doorstromingen op haar naam. Wij gingen langs bij mevrouw van Gelderen-Erlings één van de doorstroomkandidaten die sinds drie maanden geniet van haar “nieuwe” appartement.

Hoe bent u in contact gekomen met Natasja?

“Mijn zoon heeft Trivire gebeld dat ik kleiner wilde gaan wonen en het liefst wilde verhuizen naar de Kapitein Dekkerflat. Natasja heeft toen contact met mij opgenomen. Ik woonde hiervoor in een eengezinswoning in de Bilderdijkstraat. Dit was een vrij grote woning en dit werd voor mij veel te groot. Daarnaast had ik ook moeite met traplopen en nu kan ik ’s avonds zo mijn bed in. Ik hoef geen trappen meer te lopen, dus dat is heel prettig.”

Hoe is het doorstroomtraject verder verlopen?

“Na het telefoontje met Natasja is zij bij mij langsgekomen om te vertellen over het doorstroomtraject. Voordat mijn zoon naar Trivire belde had ik nooit van dit concept gehoord. Ik keek ervan op dat ik zo geholpen werd. Dit huis kwam vrij en Natasja heeft deze woning aan mij aangeboden, ik heb toen gelijk ja gezegd. Ik ben nog gaan kijken hier en er moest wel van alles nog gebeuren aan de woning. Dit heeft Trivire eerst allemaal opgepakt. Hierdoor heb ik nog twee maanden moeten wachten, voordat ik kon verhuizen. Ik heb mijn eigen woning zelf op moeten zeggen, gelukkig hoefde ik niks te doen aan de woning. "

“Natasja heeft mij heel keurig begeleid het gehele traject en ze is zelfs nadat ik verhuisd ben nog een keer langsgekomen hier, ik vind haar heel sympathiek.”

Dit is voor u een bijzondere woning, klopt dat?

“Ja, dit is de exact de woning waar ik ruim een halve eeuw geleden ook heb gewoond. Toen nog samen met mijn man en mijn zoon. We zijn verhuisd toen mijn zoon 3 jaar oud was. Mijn man is inmiddels 12 jaar geleden overleden dus het is bijzonder om hier nu weer te wonen waar ik gelukkig met hem was.”

Is er in al die jaren veel veranderd?

“Het is nu een 55+ flat geworden. De woonkamer is inmiddels helemaal uitgebouwd maar verder is het nog helemaal hetzelfde. Binnenkort gaan ze verder met het verduurzamen van de woning. Er wonen zelfs nog steeds mensen die ik uit die tijd nog ken.”

Kunt u het doorstroomtraject ook aan andere huurders aanbevelen?

“Ik zou het andere mensen die te groot wonen en ook moeite ervaren zeker aanbevelen. Toen bekend werd in de buurt dat ik ging verhuizen naar een flat hebben meerdere buren ook contact opgenomen met Natasja. Achteraf had ik zelf eigenlijk veel eerder aan de bel moeten trekken. Ik ben acht jaar geleden nog verhuisd binnen mijn oude straat, maar eigenlijk had ik direct naar een flat moeten verhuizen. Maar ik woonde al ruim 48 jaar heel fijn in de Bilderdijkstraat, dus dan ga je er niet zo snel uit.”

Ook kleiner wonen?

Heeft u na het lezen van dit interview ook interesse in het doorstroomtraject? Neem dan vrijblijvend contact op met Natasja Korsmit. U kunt haar van maandag tot en met vrijdag bereiken op doorstroommakelaar@trivire.nl of op 078 633 1600.