Een nieuw thuis voor Dave en Bianca

We blikken even terug op 2019: het 10-jarig bestaan van Trivire. Dit wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Huurders kregen de gelegenheid ons vernieuwde kantoor te bekijken en konden meedoen met een prijsvraag. “Kom langs met foto’s van uw interieurprobleem en win een metamorfose twv € 2.000,- “ Hier maakten veel huurders gebruik van en het was lastig kiezen. Uiteindelijk wonnen Dave en Bianca uit Stadspolders een metamorfose van hun woonkamer. Zij konden hun geluk niet op toen ze hoorden dat zij een nieuwe woonkamer kregen!

Het interieurprobleem van Dave en Bianca

Dave woont al vanaf 1988 met veel plezier in een benedenwoning met 1 slaapkamer in Stadspolders. Een jaar of vijf geleden kreeg hij een relatie met Bianca en zij woont inmiddels de helft van de week bij Dave. Uiteraard werd de woning hierdoor wel wat krapper. Maar de slaapkamer was vooral een probleem. Deze ligt namelijk aan een drukke straat en omdat Dave vaak nachtdiensten heeft, is dat erg vervelend. Vandaar dat Dave zijn bed in de woonkamer zette. Maar hierdoor werd het in de woonkamer wel erg vol. Er werd geslapen, gegeten, gezeten en ook de koelkast staat in de woonkamer, omdat de keuken daar te klein voor is. Zoveel functies op zo’n klein oppervlakte vonden we bij Trivire een uitdaging en daarom besloten we dit woonprobleem samen met een interieurstyliste aan te pakken.

Het ontwerp

Voor interieurontwerpster Monique van Liempd was dit een opdracht die niet vaak voorkomt. Monique fotografeert veel verkoopwoningen met wat meer vierkante meters. Maar daarom des te leuker om hier de tanden in te zetten! Bij het ontwerp heeft Monique rekening gehouden met een grote wens van Dave en Bianca: een opklapbed. Zij vonden dit toch wat fijner dan een slaapbank, die je elke dag weer helemaal in en uit elkaar moet vouwen. Daarom is er gekozen voor een opklapbed dat met een klein zetje ingeklapt wordt en waarmee direct veel ruimte vrijkomt in de woonkamer.

Samen met Constructif – die de uitvoering op zich nam – kwamen we ook tot een oplossing voor de koelkast. Door een klein stukje wand van de keuken weg te breken en een nieuw wandje te plaatsen, konden we de koelkast meer bij de keuken betrekken en staat hij niet meer in het zicht in de woonkamer.

De uitvoering

Helaas gooide de coronacrisis ook roet in het eten als het om de metamorfose gaat. Er konden niet teveel monteurs tegelijk in de woning werken. Uiteraard een grote teleurstelling voor Dave en Bianca die al druk bezig waren met inpakken en spullen wegdoen en heel erg toe waren aan een nieuw plekje voor hen tweeën. Juist in coronatijd waarin je beseft dat thuis een fijne en gezellige plek hoort te zijn. Gelukkig was Constructif bereid – toen de nieuwe situatie inmiddels een beetje vertrouwd raakte – toch een nieuwe planning te maken. Zo hebben zij coronaproof de woonkamer in twee weken omgetoverd.

Het eindresultaat

Net als bij de bekende woonprogramma’s op televisie werden Dave en Bianca verrast met het eindresultaat. Tranen van geluk om te zien dat het ontwerp op papier in het echt nog mooier bleek te zijn. Zoveel meer ruimte en daardoor ook rust in de woonkamer. Een plek waar Dave en Bianca kunnen bouwen aan een toekomst samen. Waar zij zich allebei thuis voelen. En daar hebben wij dit graag voor gedaan. Wij wensen Dave en Bianca heel veel geluk in hun nieuwe thuis!