Gemeenschappelijk wonen in de Volgerlanden, doet u mee?

De Volgerlanden is een nieuwbouwwijk in Hendrik Ido Ambacht. In deelgebied De Hofjes ontwikkelt Trivire een gebouw met ruim 50 appartementen. In 2026 willen we starten met de bouw. De periode daarvoor gebruiken we om een mooi ontwerp uit te werken. En dat doen we het liefst met u, onze toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden.

Toekomstbestendige woonvormen

Eén van de opgaven die we als woningcorporatie hebben, is het ontwikkelen van toekomstbestendige woonvormen, waar mensen zo lang mogelijk zelfstandig en plezierig thuis kunnen wonen. Wonen in een gemeenschap draagt hieraan bij. Een plek waarbij mensen het leuk vinden elkaar af en toe te helpen. Waar bewoners aandacht hebben voor elkaar, met mogelijkheden voor ontmoetingen en activiteiten. Ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan of wil terugvallen.

We bouwen dus aan een gemeenschap van gelijkgestemden en daar ontwerpen we de woningen en het gebouw bij. Wetende dat het nog even duurt voor de bouw begint, gaan we nu toch al graag met u in gesprek. Tijdens het gehele traject organiseren wij daarom af en toe bijeenkomsten. Om uw toekomstige buren alvast te leren kennen nog voordat u zelf in De Hofjes woont. Let op, participatie in dit proces geeft vooralsnog geen garantie op een woning, wel maakt u meer kans. De manier van toewijzen is onderdeel van de uitwerking.
Daarom zijn wij op zoek naar inwoners uit de regio die interesse hebben in een toekomstbestendige woonvorm en met ons mee willen denken bij het ontwikkelproces. Niet alleen over het gebouw, maar ook over hoe je samenleeft en hoe je dat met elkaar vormgeeft.

Welke waarden zijn belangrijk en hoe organiseren we dat? Hoe het moet worden hangt samen met de wensen van de toekomstige bewoners. Wat we weten is dat de appartementen sociale huurwoningen worden de toegankelijk moeten zijn voor mensen met een kleine portemonnee. Ook staan er vanuit het stedenbouwkundig plan nog enkele dingen vast, zoals de vorm van het gebouw.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar sociale mensen, die snel klaar staan voor anderen. Die zin hebben om vol kracht en enthousiasme hun 2e of 3e levenshelft in te gaan. Zowel jongere ouderen als oudere jongeren, om een balans in leeftijdsopbouw te krijgen. En met voldoende tijd beschikbaar om mee te doen in enkele sessies.

Wanneer kunnen wij uw hulp gebruiken?

Voor de eerste fase gaat het om 3 sessies:

  • Dinsdag 16 januari 2024 van 18 - 21 uur
  • Donderdag 29 februari 2024 van 18 - 21 uur
  • Dinsdag 9 april 2024 van 18 - 21 uur

We beginnen de avond met een broodje. De locatie is nog niet bekend, maar de sessies vinden plaats in de omgeving Hendrik-Ido-Ambacht of op het kantoor van Trivire in Dordrecht. Zodra dit bekend is, hoort u dat uiteraard van ons.

Aanmelden

Wilt u meedenken over deze toekomstbestendige woonvorm en bent u op deze avonden beschikbaar? Stuur dan een mail met uw motivatie naar Elise Brouwer via e.brouwer@trivire.nl. Vertel ons wat uw woondroom is en waarom u graag mee wil doen. Bij veel aanmeldingen maken we op basis van motivatie een selectie. Valt u buiten die selectie? Dan betekent dit niet dat u later niet mee kunt doen of dat u niet in aanmerking komt voor wonen in het project. Neem voor meer informatie contact op met Elise Brouwer via 078 633 15 15.