Hoe maken we zo veel mogelijk woningen zo snel mogelijk comfortabeler?

Verduurzamen, dat is waar we als Trivire vol op inzetten de komende jaren. Om onze woningen toekomstbestendig te maken, comfortabel en zowel qua huur als energielasten betaalbaar te houden voor onze huurders.

Langdurige trajecten

We gaan zo snel als we kunnen, maar helaas zijn dit langdurige trajecten. We doen eerst uitgebreid onderzoek naar de staat van de woning en wat de beste manier is om die te isoleren. Vaak kunnen we van het gas af, soms nog niet. We selecteren een aannemer, betrekken u als bewoners via een klankbordgroep, doorlopen ons besluitvormingsproces, vragen de benodigde vergunningen aan en dan pas starten we. Gaat het om meerdere gebouwen? Dan faseren we, bijvoorbeeld flat voor flat. Al deze stappen zorgen ervoor dat het in de praktijk nog een paar jaar kan duren voor uw woning daadwerkelijk aan de beurt is.

Van grof naar fijn

Niet al onze ruim 14.000 woningen kunnen we in enkele jaren verduurzamen. En gelukkig hoeft dat ook niet, want we hebben ook veel al goede woningen met een A- of B-label.

Daarom werken we van grof naar fijn. We beginnen met de woningen met de laagste labels (E, F en G) en dan eerst de grote gebouwen met veel woningen met deze lage labels. Daarna volgen groepen woningen in een gebouw dat verder prima op orde is. Denk hierbij aan woningen die grenzen aan (niet geïsoleerde) bergingen.

Tot slot komen de kleine groepen woningen of losse woningen die bijzonder zijn en om een speciale aanpak vragen aan de beurt. Op die manier hopen we zo snel mogelijk zoveel mogelijk impact te maken.

Benieuwd waar we aan de slag gaan?

Check het hier. In deze projectenplanning* ziet u wanneer we ongeveer willen starten.

*Aan deze data kunnen geen rechten  ontleend worden.